24H Series

24H Series: GRT Grasser Racing Team-Lamborghini leidt in de 24H Portimao

Start Hankook 24H PORTIMAO 800pix

Na drieënhalf uur in de eerste editie van de Hankook 24H PORTIMAO rijdt de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini Huracán GT3 (#963, Christoph Lenz/Roberto Pampanini/Milos Pavlovic/Rik Breukers/Mauro Calamia) aan de leiding met een voorsprong van 30 seconden op de Wochenspiegel Team Monschau-Ferrari 488 GT3 (#488, Georg Weiss/Oliver Kainz/Jochen Krumbach/Nico Menzel. Milos Pavlovic, die de start in de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini voor zijn rekening nam, veroverde direct bij de start de eerste plaats van Matteo Malucelli in de van pole-position gestrarte Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli). Het Tsjechische team is teruggevallen naar de derde positie, maar rijdt nog wel in dezelfde ronde als de leiders. Diverse A6-Am-teams volgen op korte afstand en wachten op hun kans om te kunnen toeslaan.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Impression 1 800pix


Op de vierde plaats algemeen en aan de leiding van de A6-Am-klasse rijdt de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#34, Rahel Frey/Gustav Edelhoff/Elmar Grimm/Ingo Vogler/Max Edelhoff). De Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann/Ralf Bohn/Robert Renauer/Alfred Renauer), die dit weekeinde in de A6-Am-klasse is ingeschreven, heeft al een uur verloren in de pits. De Hofor-Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll/Chantal Kroll/Roland Eggimann/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout) is tweede in de A6-Am-klasse en zou kunnen profiteren van de lange pitstop van de rivalen in de titelstrijd. Op de derde plaats rijdt de GP Extreme-Renault RS01 FGT3 (#27, Frederic Fatien/Stuart Hall/Nicky Pastorelli/Tiziano Carugati/Bassam Kronfli), die in de kwalificatie de snelste tijd in de klasse neerzette.

Impression 2 800pix

Drie Porsche-bezetten de eerste drie plaatsen in de startopstelling van de SP2-klasse. Twee daarvan strijden nu om de leiding in de klasse. De B2F compétition-Porsche 991 Cup (#35, Benoit Fretin/Bruno Fretin/Michel Mitieus/Jean-Charles Levy) rijdt nu aan de leiding, gevolgd door de PROsport Performance-Porsche 991 Cup (#85, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Andy Pilgrim). De IDEC SPORT RACING-Porsche 991 Cup (#75, David Abramczyk/Stephane Adler/Romain Vozniak/Michael Blanchemain/Christophe Cresp) volgt op de derde plaats, maar heeft al een achterstand van twee ronden.

De Optimum Motorsport-Ginetta G55 GT4 (#231, Dan O'Brien/Aleksander Schjerpen/Oliver Wilkinson) die al in de kwalificatie in de SP3-GT4-klasse domineerde, heeft een voorsprong van 20 ronden op de Parkalgar Racing Team-Honda Civic Type R (#188, Sir Chris Hoy/Roger Green/Joaquim Penteado/Peter Brookes/Matt Brookes).

GRT Grasser Racing Team 800pix

Ondanks spannende gevechten en diverse wisselingen aan de leiding van de TCR-klasse rijdt de Team Altran Peugeot-Peugeot 308 Racing Cup (#908, Stéphane Ventaja/Gonzalo Martin de Andres/Thierry Boyer/Thierry Chkondali) nu weer op de eerste plaats. De teamgenoten in de Team Altran Peugeot-Peugeot 308 Racing Cup (#308, Thierry Blaise/Kim Holmgaard/Michael Carlsen/Mathieu Sentis) hebben vanaf de laatste startplaats al de tweede positie in de klasse bereikt, maar hebben twee ronden achterstand. De Cadspeed Racing-Audi RS3 LMS TCR SEQ (#108, Ricky Coomber/David Drinkwater/James Kaye/Jim Briody/Erik Holstein), die als tweede in de klasse startte, heeft drie ronden verloren en is teruggevallen naar de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet