GT

GT: Vanthoor/Fässler domineren Qualifying Race in Boedapest

5wrt

Marcel Fässler en Dries Vanthoor hebben de Blancpain GT Series Sprint Cup Qualifying Race op de Hungaroring gewonnen. Het Belgian Audi Club Team WRT duo reed van start tot finish aan de leiding. Beste Nederlander was Pieter Schothorst, die met teamgenoot Jake Dennis als derde eindigde. 

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

In de kwalificatie was Vanthoor al het snelste, waardoor hij de race van pole position mocht beginnen. Bij de start wist de jonge Belg de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 van Mirko Bortolotti achter zich te houden en een voorsprong van enkele seconden op te bouwen.

Fässler kwam na de verplichte rijderswissel in leidende positie terug op de baan en wist vervolgens Christian Engelhart achter zich te houden, ondanks het feit dat de Lamborghini-rijder de achterstand wel wist te reduceren tot bijna drie seconden.

Pieter Schothorst eindigde namens WRT als derde, voor de HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Franck Perera en Maxi Buhk. Robin Frijns eindigde de wedstrijd als vijfde.

In de Silver Cup ging de overwinning naar Jules Szymkowiak en teamgenoot Fabian Schiller, die daarmee hun voorsprong in de strijd om het kampioenschap wisten te vergroten. Rinaldi Racing won de Pro-Am klasse op het Hongaarse circuit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet