GT

GT4 European Series: Eindelijk volkslied voor Engelse winnaars Glew/Fagg. Van der Ende/Koebolt kampioen

2017 Podium Overall

Ze moesten er lang op wachten maar uiteindelijk klonk het Engelse volkslied dan toch voor Phil Glew en Charlie Fagg, nadat het lied gisteren zoek was. Na toch weer een hectische race, met twee safety car periodes was de winnende Maserati een klasse apart. Tweede eindigden de Equipe Verschuur McLaren van Finlay Hutchison en Csaba Mór.

2017 Ekris BMW McLaren

Een fel bevochten laatste podiumplaats was er voor Ekris Motorsport. Ricardo van der Ende en teammaat Max Koebolt mogen zich na dit resultaat tot kampioen kronen in de zilver klasse van de serie.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat

2017 Winnaars


De winnaar van de enerverende race van gisteren Charlie Fagg (Maserati GT MC) startte de tweede race vanaf de pole positie met naast hem Mads Siljehaug in zijn KTM X-Bow. Titelkandidaat in de zilver klasse Max Koebolt mocht vanaf de zevende plaats beginnen. Prettig om Liesette Braams in de leading car weer op Zandvoort te zien. Hopelijk kan zij na al haar gezondheidsproblemen binnenkort weer echt achter het stuur van een wedstrijd GT4 plaatsnemen.

Charlie Fagg had de beste start gevolgd door een aandringende Siljehaug. Max Koebolt verloor in de eerste ronde twee plaatsen. Het ging wonderbaarlijk allemaal goed. De 32 wagens toonden respect voor elkaars materiaal.

Sieljehaug verloor flink veel plaatsen door een spin en zakte terug naar een 12de plaats. Fagg vergrootte zijn voorsprong aan de kop voor Nyls Stievenart (Ginetta) en Lennart Marioneck (KTM). Koebolt heeft zijn twee plaatsen alweer goed gemaakt en lag alweer zevende.

2017 Ginetta Curbstones
Stievenart week uit voor Mads Siljehaug, gaat over de curbestones en scheurde hier zijn olieleiding.

2017 Brand 2


Grote problemen voor Nyls Stievenart die zijn Ginetta brandend moest verlaten in de Hans Ernst bocht. De brandweer was er snel bij, maar kan niet verkomen dat de Ginetta grote schade opliep. Gelijk code rood.

2017 Brand 3

De wedstrijd werd stilgelegd mede door het vele bluswater in de bocht. De klok liep echter door om alle live uitzendingen na deze race niet in gevaar te brengen.

Alle wagens stonden in de pits waar de tweede rijders het stuur overnamen. Met nog 18 minuten te racen werden de wagens, weer losgelaten. Een soort sprintrace moest de ontknoping brengen.

Phil Glew pakte op kop gelijk voorsprong op Meijer en Finlay Hutchison (McLaren). Ricardo van der Ende was weer ontketend en lag al op een vierde plaats.

De Maserati van Phil Glew was een maatje te groot of te snel voor de rest van de concurrentie. Meijer reed nog op de tweede plaats maar zakte terug naar de zesde plek. De flink aandringende Van der Ende ging nog voor de podiumplaatsen en maakte het Hutchison nog flink moeilijk, maar moest zelf ook goed in zijn spiegels kijken naar de steeds groter wordende Reinhard Kofler (KTM)

2017 Gevechten

Met nog vijf minuten te gaan kwam de safety car kwam nogmaals de baan op. Jamie Vandenbalck (KTM) groef zich in het grind van de Kumho-bocht. De wagens werden weer losgelaten met nog twee spannende ronde te gaan. Glew was weer te sterk en nam afstand. Van der Ende deed er nog alles aan om de tweede plaats te pakken maar Hutchison verdedigde zich sterk.

2017 GT4 Kampioenen

Ondanks de derde plaats werd Ricardo van der Ende en zijn teamgenoot Max Koebolt kampioen in de zilver klasse van de GT4 European Series Northern Cup. Glew/Fagg wonnen net als gisteren de wedstrijd voor Hutchison/Mór.

Uitslag race 2 (onder voorbehoud)
1. Phil GLEW (GB)/Charlie FAGG (GB) Ebor GT Motorsport - Maserati GranTurismo MC (SIL)
2. Finlay HUTCHISON (GB) / Csaba MÓR (HU) Equipe Verschuur - McLaren 570s (SIL) + 4.725
3. Max KOEBOLT (NL) / Ricardo VAN DER ENDE (NL) Ekris Motorsport - EKRIS M4 (SIL) +5.455
4. Eike ANGERMAYR (AT) / Reinhard KOFLER (AT) RYS Team KTM - KTM X-Bow (SIL) +5.914
5. William MOORE (GB) / Matt Nicoll JONES (GB) Academy Motorsport - Aston Martin Vantage (SIL) + 10.205
6. Willem MEIJER (NL)/Lennart MARIONECK (DE) - KTM X-Bow GT4 (SIL) +10.504
7. Jan KASPERLIK (DE)/Jörg VIEBAHN (DE) Allied-Racing - Porsche Cayman CS MR (PRO) +12.116
8. Gabriele PIANA (IT)/Razvan UMBRARESCU (RO) RN Vision STS - Porsche Cayman (PRO) +12.754
9. Laura KRAIHAMER (AT) / Cedric FREIBURGHAUS (CH) RYS Team True Racing - KTM X-Bow (SIL) +13.031
10. Romy DALL'ANTONIA (IT) / Giuseppe FASCICOLO (IT) Scuderia Villorba Corse - Maserati GranTurismo MC (AM) +13.188

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet