NASCAR

NASCAR: Drie op rij voor Kyle Busch in Bristol

Kyle Busch herhaalde in Bristol zijn prestatie van 2010 door alle drie NASCAR-wedstrijden deze week te winnen. Woensdag begon dit met de Truckrace en afgelopen vrijdag de Xfinity wedstrijd. Vannacht kon daar de Cup-wedstrijd aan toegevoegd worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Winnaar Busch
40e Cup-overwinning voor Kyle Busch.


Drie op rij voor Kyle Busch in Bristol
Van de 1003 ronden die er de afgelopen dagen op Bristol afgelegd werden, reed Kyle Busch er 451 op kop, ofwel een percentage van ongeveer 44%. Voor Busch betekende het zijn 40e Cup-overwinning op Bristol. In de 445e ronde passeerde Busch zijn teamgenoot Erik Jones en daarmee was de wedstrijd eigenlijk beslist.

Kyle Busch: "Erik Jones bood nogal wat tegenstand. De auto was niet perfect maar dit ben ik ook niet. Wij hebben alles gedaan wat we moesten doen." Busch schreef tevens het eerste wedstrijdsegment op zijn naam, terwijl Matt Kenseth de tweede won. In de 232 spinde Austin Dillon en Jeffrey Earnhardt kon hem niet meer ontwijken.

2017 Bristol Race Chase Elliott en Martin Truex Jr. vechten om de kop na een herstart.

Een zesde neutralisatie met nog 147 ronden te gaan maakte een einde aan de dominante voorstelling van Erik Jones.Contact in de 396e ronde tussen Chase Elliott en Kevin Harvick zorgde voor de zevende neutralisatie. Beiden reden in de Top 10. Elliott verloor een ronde terwijl Harvick zich bij de herstart alweer in vierde positie bevond.

Penske-coureur Brad Keselowski werd als eerste door pech getroffen. Bij contact met een andere auto liep hij een lekke band op en verloor maar liefst vier ronden. Na de Xfintiy-wedstrijd op vrijdag moesten er enkele veranderingen aan het asfalt aangebracht worden om meer grip te verkrijgen.Met een fraaie video "Thank you Dale" nam de Bristol Motor Speedway afscheid van Dale Jr. die zijn allerlaatste wedstrijd daar reed.


2017 Busch winnaar
Superweekend voor Kyle Busch op Bristol. Wederom drie overwinningen in één weekend. De enige coureur die tot nu toe op Bristol gepresteerd heeft. De laatste maal deed hij dat in 2010.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 500 ronden
2. Erik Jones Toyota 500 ronden
3. Denny Hamlin Toyota 500 ronden
4. Matt Kenseth Toyota 500 ronden
5. Kurt Busch Ford 500 ronden
6. Ryan Newman Chevrolet 500 ronden
7. Trevor Bayne Ford 500 ronden
8. Kevin Harvick Ford 500 ronden
9. Kyle Larson Chevrolet 500 ronden
10. Ryan Blaney Ford 500 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet