NASCAR

NASCAR: 91e Xfinity-zege voor Kyle Busch in Bristol

Daniel Suarez leek in Bristol evenals Kyle Busch  over de snelste auto te beschikken maar bij een herstart met nog acht ronden te gaan nam teamgenoot definitief de leiding en behaalde zijn 91e Xfinity-overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

The Last Great Colosseum

Busch domineerde in the last great Colosseum zoals de Amerikanen dat zeggen.

91e Xfinity-zege voor Kyle Busch in Bristol
Voor Busch betekende het zijn vijfde Xfinity-overwinning in negen starts dit seizoen en zijn negende in 25 wedstrijden op Bristol. Nadat Busch het eerste wedstrijdsegment gedomineerd had, liep hij in het tweede een tijdstraf op vanwege te snel rijden in de pitlane. Het stelde zijn teamgenoot Daniel Suarez en Justin Allgaier in staat om tijdelijk om de kop te vechten. In de 157e ronde pakte Busch opnieuw de leiding en eigenlijk was het Game Over.

Het enige dat Busch van de overwinning af had kunnen houden, was een vibratie die hij opliep na een touché met de Chevrolet van Brandon Brown met nog amper 23 ronden te gaan. Busch schreef eveneens het tweede segment op zijn naam.

Kyle Busch: "In het laatste segment hoef ik in ieder geval niet vanuit de staart van het segment terug te komen. Ik weet ook niet of hiertoe in staat zou zijn geweest want iedereen was bloedsnel. Suarez gaf behoorlijk wat tegenstand en voordat de laatste neutralisatie uit kwam pushte hij ontzettend hard. Na de laatste neutralisatie koelde alles een beetje af en eigenlijk was mijn auto niet meer wat het geweest was. Hij ging ontzettend dwars.

Na een crash van Jeb Burton en Brendan Gaughan werd er in de 284 ronden voor de laatste maal geneutraliseerd. Afgelopen woensdag schreef Busch de Truck race eveeens op zijn naam en hij wil graag het resultaat van 2010 herhalen toen hij in Augustus beide wedstrijden op zijn naam schreef.

Busch: "Ik denk zeker dat we dit kunnen doen.We beschikken over een snelle auto en moeten alleen de juiste afstellingen aanbrengen. In de eerste kwalificatieronde beschikten we over een snelle Cup-auto, maar daarna verloren we 4/10. Voor de Cup-race kwalificeerde Busch zich als 19e.

In de tussenstand van de Xfinity-series wist Elliott Sadler zijn voorsprong te vergroten en leidt het kampioenschap met 110 punten. William Byron staat tweede. Dale Earnhardt Jr. eindigde als 13e en het was zijn eerste Xfinity-start sinds Richmond 2016. Na de wedstrijd moest Earnhardt Jr. wegens uitdroging in het medisch centrum behandeld worden.

Kyle Busch Bristol 1
Hopla. 91e Xfinity-zege voor Kyle Busch.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 300 ronden
2. Daniel Suarez Toyota 300 ronden
3. Elliott Sadler Chevrolet 300 ronden
4. Ty Dillon Chevrolet 300 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 300 ronden
6. Brennan Poole Chevrolet 300 ronden
7.Daniel Hemric Chevrolet 300 ronden
8. Austin Dillon Chevrolet 300 ronden
9. Joey Logano Ford 300 ronden
10. Cole Custer Ford 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet