NASCAR

NASCAR: Laatste herstart bezorgt Kyle Larson derde Michigan overwinning

Een Code Rood voor olie van Michael McDowell zorgde voor een twee ronden durende shoot out waarbij Ganassi-coureur Kyle Larson de slimste coureur was. Anders kunnen we niet zeggen. Larson versloeg Martin Truex Jr. in de eindsprint naar de finish.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Larson Race
Eigenlijk was Kyle Larson vrijwel de gehele dag geen factor. Maar alleen de laatste ronde telt.

Laatste herstart bezorgt Kyle Larson derde Michigan overwinning
Wachtend onder Code Rood overwoog Kyle Larson zijn kansen voor de twee ronden durende shoot out van de Pure Michigan 400. Eigenlijk beschikte Larson de gehele dag nog niet eens over de snelste auto maar overwoog welke "move" hem de overwinning zou kunnen bezorgen. Voor hem stond Truex Jr. die vrijwel de gehele dag over een snelle auto beschikte. Truex Jr. overwoog wat de beste manier zou zijn om Larson en consorten achter zich te kunnen houden en hoe hij het beste in Victory Lane zou kunnen belanden.

Achteraf beschikten beiden over hetzelfde plan. Larson moest Truex Jr. bij de herstart een duwtje geven, maar zij hadden beiden verschillende ideeën over de uitkomst ervan. Truex Jr. hoopte dat een duwtje van Larson voldoende zou zijn om hem in Victory Lane te brengen, maar Truex Jr. had teveel wielspin. Precies hetgeen waar Larson op gehoopt had.

2017 Keselowski Suarez
Slechte dag voor zowel Keselowski als Suarez. Laatstgenoemde kwam na een crash niet aan de finish.

Kyle Larson: "Ik moest exact timen om op zijn bumper te komen en hem de leiding bezorgen en vervolgens onder zijn linkerachterkant te duiken. Het lukte waardoor hij snelheid verloor."

Even reed de top 4 in de allerlaatste ronde naast elkaar. Maar dit duurt natuurlijk nooit lang. Erik Jones, die derde werd, moest als eerste van het gas af. Nadat Larson Truex Jr. gepasseerd had, was zijn auto "loose" maar hij had voldoende afstand tussen hem Truex Jr. gecreëerd. De enige twee ronden dat Larson in Michigan aan de leiding reed, de laatste twee. Een opwindende overwinning met een auto waarmee je eigenlijk nog niet eens kon winnen.

2017 Truex Jr Pitlane
Martin Truex Jr. verloor de eindsprint op de baan maar beschikt over een ijzersterke crew.

Larson had eigenlijk al een fantastische week achter de rug. Maar teambaas Chip Ganassi stond niet te springen dat Larson afgelopen zaterdagavond aan de Knoxville Nationals voor Sprint Cars zou deelnemen. Zijn contract met Ganassi verbiedt eigenlijk dat aan de zaterdag voorafgaande aan een Cupwedstrijd op een andere locatie geracet wordt. Afgelopen donderdagavond streek Chip zijn hand over het hart maar was niet bijster happy. Chip was ervan overtuigd dat Larson te vermoeid zou zijn en zijn vermoedens werden eigenlijk bevestigd omdat Kyle eigenlijk de gehele wedstrijd niet echt een factor was.

2017 Dale Jr Allerlaatste Michigan optreden van Dale Jr.

Na de wedstrijd had Ganassi daar zeker andere gedachtes over. Voor Larson was het zijn derde achtereenvolgende overwinning op Michigan. Alleen NASCAR legendes David Pearson en Bill Elliott presteerden hetzelfde. Overigens werd Larson in de Knoxville Nationals tweede. Een beter weekend kun je niet hebben.

Brad Keselowski schreef vanaf pole het eerste wedstrijdsegment op zijn naam en reed de eerste 105 ronden op kop. Daarna was hij eigenlijk geen factor meer en viel zelfs naar de 17e plek terug. Martin Truex Jr. schreef het tweede segment op zijn naam.

In totaal reed Truex in 57 ronden driemaal aan de leiding. Hij eindigde als tweede maar behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

2017 Winnaar Larson
Verrassend winnaar. Kyle Larson, waarvan teambaas Chip Ganassi eigenlijk dacht dat hij na een deelname aan de Knoxville Nationals te vermoeid zou zijn om te racen. 


Uitslag
1. Kyle Larson Chevrolet 202 ronden
2. Martin Truex Jr. Toyota 202 ronden
3. Erik Jones Toyota 202 ronden
4. Ryan Newman Chevrolet 202 ronden
5. Trevor Bayne Ford 202 ronden
6. Chris Buescher Chevrolet 202 ronden
7. Austin Dillon Chevrolet 202 ronden
8. Chase Elliott Chevrolet 202 ronden
9. Jamie McMurray Chevrolet 202 ronden
10. Kyle Busch Toyota 202 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet