NASCAR

NASCAR: Thuisoverwinning voor Sam Hornish Jr. in Mid Ohio Anthony Kumpen 16e

Sam Hornish Jr. tegenwoordig fulltime huisvader en parttime racer, behaalde op zijn thuiscircuit in Mid Ohio met de Penske Ford Mustang vanaf pole de overwinning in een wedstrijd die zelfs tweemaal met rood onderbroken moest worden. Anthony Kumpen reed kortstondig in de Top 10 maar eindigde uiteindelijk als 16e.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Sam Hornish Jr
De fulltime huisvader en parttime racer op weg naar een fraaie Xfinity-overwinning.

Thuisoverwinning voor Sam Hornish Jr. in Mid Ohio. Anthony Kumpen 16e
Aan chaos en spektakel ontbrak het niet in de Xfinity-wedstrijd op de Mid Ohio Sports Car Course. Vanwege chaos en een crash moest er zelfs tweemaal met een Code Rood onderbroken worden. In de 75 ronden tellende wedstrijd reed Sam Hornish Jr. er met zijn Penske Ford Mustang maar liefst 61 op kop en behaalde in 117 Xfinity-wedstrijden zijn vijfde overwinning. Hornish Jr. tegenwoordig fulltime en huisvader, zoals hij het graag zelf omschrijft, rijdt dit seizoen enkele geselecteerde wedstrijden voor Team Penske.

Sam Hornish Jr: " Ik denk dat ik hier in andere kampioenschappen twee of driemaal tweede ben geworden. Maar om hier het kaartje voor de overwinning te behalen betekent enorm veel voor mij."

Hornish Jr. versloeg Daniel Hemric met een voorsprong van 1.355 secs.en was er zich ook van bewust dat de Penske-coureur over een thuisvoordeel beschikte. Daniel Hemric: "Ik weet dat Sam hier ontzettend veel gereden heeft en dat wij tegenstand konden bieden. Ik ben blij dat wij op het einde ook nog een kans hadden om te winnen."

2017 Race
Close racing op de Mid Ohio Sports Car Course.

De wedstrijd op de Mid Ohio Sports Car Course telde negen neutralisaties en Hornish Jr. wist een massacarambolage in de 69e ronde te omzeilen. Na een verplichte pitstop verloor Hornish Jr. kortstondig de leiding maar wist die in de 46e ronde na een fraaie manoeuvre op Hemric terug te veroveren. Hornish Jr: " Ik had een mooi gevecht met Daniel en het was aan ons om deze wedstrijd niet te verliezen." Voor Hemric betekende het zijn negende Top 10 resultaat dit jaar.

Hemric eindigde als tweede, gevolgd door Matt Tifft(eveneens uit Ohio afkomstig). In de wedstrijd viel Tifft zelfs van de 5e naar de 37e plek terug maar maakte een fenomenale comeback door als derde te eindigen. "Niet fantastisch, maar ik moest wel clever zijn" aldus Tifft.

Elliott Sadler, de leider in de tussenstand van het kampioenschap, pakte de zesde plek. Zowel James Davison(broer van de V8 Supercar-coureur Will Davison) als Anthony Kumpen en sportscar specialist Andy Lally deden het uitstekend. Kumpen reed zelfs kort voor het einde in de Top 10, maar viel na de laatste herstart terug naar de zestiende plek. Davison eindigde als vierde en Lally als vijfde. De sportscar man reed een schitterende wedstrijd. Het eerste wedstrijdsegment werd door Blake Koch gewonnen terwijl Sam Hornish Jr. het tweede op zijn naam schreef.

Hornish Jr. Pole Hornish Jr. won vanaf pole.

Uitslag
1. Sam Hornish Jr. Ford 75 ronden
2. Daniel Hemric Chevrolet 75 ronden
3. Matt Tifft Toyota 75 ronden
4. James Davison Toyota 75 ronden
5. Andy Lally Chevrolet 75 ronden
6. Elliot Sadler Chevrolet 75 ronden
7. Brendan Gaughan Chevrolet 75 ronden
8. Brennan Poole Chevrolet 75 ronden
9. Justin Marks Chevrolet 75 ronden
10. Dakoada Armstrong Toyota 75 ronden
16.Anthony Kumpen Chevrolet 75 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet