Diversen

Div: Giedo van der Garde positief na eerste ervaringen met Audi TT in Cup-uitvoering (upd: ook Bernhard van Oranje aan de start)

170809 Garde TT 1
Op de eigen testbaan van Audi Sport in Neuburg an der Donau testte Van der Garde de TT

Eergisteren meldden we al de deelname van Giedo van der Garde als gastrijder in de Audi Sport TT Cup tijdens het DTM-weekeinde op Circuit Zandvoort, 18 tot en met 20 augustus. Inmiddels is er ook beeldmateriaal beschikbaar van Van der Gardes eerste test met de Audi TT in Cup-versie op de eigen testbaan van Audi Sport in het Beierse Neuburg an der Donau, ter voorbereiding op het komende raceweekeinde op Zandvoort.

Update: Inmiddels werd bekend dat ook Bernhard van Oranje als gastrijder in de Audi Sport TT Cup op Circuit Zandvoort aan de start verschijnt. Daarmee geeft de circuiteigenaar een vervolg aan zijn optreden in de merkencup op Zandvoort tijdens het DTM-weekeinde van vorig jaar. Met de deelname van Bernhard van Oranje en Giedo van der Garde, alsmede Milan Dontje, die het hele seizoen in de klasse uitkomt, zijn er volgende week drie Nederlanders in de Audi Sport TT Cup actief.


Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Tevens kwam er een eerste reactie van Van der Garde na zijn ervaringen met de voorwielaangedreven Audi TT: "Het is voor mij de eerste keer dat ik in een voorwielaangedreven raceauto in actie kom. Bovendien ben ik vooral downforceauto's gewend, dus dat vergde tijdens de test wel wat gewenning en een aangepaste rijstijl. Maar de tijden gingen al snel de goede kant op. De Audi TT is een erg leuke raceauto om te rijden. Je kunt er mooi mee spelen, terwijl het in snelle bochten tegelijkertijd best lastig is om de limiet te vinden."

170809 TT Garde 2

Van der Garde, die dit jaar na het winnen van de LMP2-titel in de ELMS van vorig seizoen geen vast raceprogramma heeft, maar wel ondermeer actief is als Formule 1-analist voor het Nederlandse online-platform Autobahn.eu, kijkt uit naar zijn optreden op Zandvoort. "Ik kan mijn kansen moeilijk inschatten, want het is een startveld van ervaren toerwagencoureurs. Ik laat het maar gewoon op me afkomen. Een podium zou mooi zijn, alles daarboven beschouw ik als een bonus!" aldus Van der Garde.

Reacties

  • 2
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 09 augustus 2017 10:25

  Geen vast raceprogramma? Guido heeft dit jaar volgens mij nog geen races gereden. Het is wat stil na zijn succes in de ELMS.

  • 7
  • 0
   
  El Rato 09 augustus 2017 18:42

  Ongelofelijk dat er nog steeds reacties komen van mensen die de naam van het heftruckje uit Cars verwarren met een coureur de al jaren met (voor)naam in de diverse berichten staat.......... Trouwens succes Giedo met dit (eenmalige?) optreden.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 10 augustus 2017 20:33

  Behalve GvdG en Bernhard Jr. kont er nog een prominent aan start die waarschijnlijk alleen bij onze oosterburen bekend is: de acteur Daniel Roesner.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet