Formula Regional European

KTF-podium op TT Circuit Assen met winst voor Richard Verschoor en derde plaats voor Jarno Opmeer

podium assen01

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft tijdens de GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen met een overwinning en een tweede plaats in het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap een prachtig resultaat behaald. Voor de volgepakte tribunes van het Drentse circuit veroverde de als tweede gestarte 16-jarige KTF Red Bull Junior in race twee met een messcherpe uitremactie de leiding, om deze ook niet meer af te staan. KTF-autorensporttalent Jarno Opmeer maakte het KTF en MP Motorsport succes compleet door in de tweede race de derde podiumpositie voor zich op te eisen, na in de eerste race een zwaarbevochten vierde plaats uit het vuur te hebben gesleept.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

De Eurocup Formule Renault 2.0 waarin KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer dit seizoen uitkomen, heeft momenteel een zomerstop. Om zich optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, maakte het KTF-duo een uitstapje naar de Northern European Cup (NEC) Formule Renault 2.0. Deze wedstrijdserie kwam in actie op het TT Circuit Assen tijdens de GAMMA Racing Day, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartevenement van Europa. Voor Verschoor en Opmeer was het ook meteen een uitgelezen kans om zich aan het eigen publiek te presenteren.

verschoor assen.04

In beide kwalificaties zette Verschoor de tweede tijd op de klokken. Bij de start van de eerste race werd de 16-jarige KTF Red Bull Junior verrast en viel een plaatsje terug. Na korte tijd had de MP Motorsport-rijder plek twee weer te pakken, liep snel in op de leider, om daar vervolgens rondenlang in de slipstream te blijven hangen. Inhalen lukte niet en daarmee finishte Verschoor op een fraaie tweede positie. "Ik was sneller, maar zodra je te dicht achter je voorligger komt, verlies je grip en daarmee tijd. Inhalen is daardoor heel lastig. Ik ben blijven pushen, maar ik kreeg geen kans. Winnen is natuurlijk leuker, maar we zijn hier om ervaring op te doen en te leren. Dat is zeker gelukt en dus ben ik tevreden met de tweede plaats", aldus Verschoor.

verschoor assen.01

Dat winnen kwam echter alsnog goed op zondag, toen voor de volgepakte tribunes van TT Circuit Assen de tweede race werd verreden. Vanaf de tweede startplaats was Verschoor goed weg en sloot direct bij de leider aan om deze vervolgens rondenlang onder druk te zetten. Met nog drie ronden te gaan plaatste de KTF Red Bull Junior zijn auto naast de koploper om met een prachtige uitremactie in de Geert Timmer-bocht de leiding te nemen en deze ook niet meer af te staan. "Die inhaalactie was wel top, zeker omdat ik het van tevoren ook zo gepland had. In plaats van zoals in race één er dicht achter blijven en hopen op een foutje, even een gaatje laten vallen, dan in één keer er naartoe rijden en een actie plaatsen", aldus een tevreden Verschoor.

opmeer assen.03

Opmeer maakte het KTF en MP Motorsport feest compleet door in de tweede race de derde positie voor zich op te eisen. Vanaf de vierde startplaats moest de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder even een plekje afstaan, maar pakte deze positie al snel weer terug om vervolgens in een prachtige actie de derde plaats te veroveren en deze tot de finish probleemloos vast te houden. In de eerste race had de als zesde gestarte Opmeer in de laatste ronde ook al een fraaie inhaalactie laten zien, maar viel met een felbevochten vierde plaats net buiten het podium.

verschoor assen.03

Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.

opmeer assen.02
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet