NASCAR

NASCAR: Kyle Busch behaalt 90e Xfinity-zege op Watkins Glen

Ondanks allerlei tegenslagen in de openingsfase, behaalde Kyle Busch in de Zippo 200 zijn 90e Xfinity-zege op Watkins Glen. Al in het begin van de wedstrijd werd de JGR-rijder bestraft voor het feit dat hij teveel pitboxen passeerde. Voor het eerst in vijf jaar geen Ford Xfinity-zege op de historische roadcourse.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Zege Busch
Watkins ontbrak nog op de indrukwekkende CV van Kyle Busch.

Kyle Busch behaalt 90e Xfinity-zege op Watkins Glen
Gedurende het eerste wedstrijdsegment reed Kyle Busch ruim 17 ronden aan de leiding maar spinde in Turn 1. Vervolgens kreeg hij een sanctie opgelegd omdat hij teveel pitboxen passeerde. Daardoor verloor hij het eerste wedstrijdsegment dat nu op naam van Brad Keselowski kwam te staan. In totaal reed Busch ruim 43 ronden aan de leiding en sloeg na de laatste neutralisatie toe. Het tweede segment werd door Paul Menard gewonnen. Bij de laatste herstart met nog drie ronden te gaan, nam Busch definitief de leiding. Tevens bezorgde Kyle het team van Joe Gibbs Racing de 139e overwinning in de Xfinity-series. Anderzijds betekende dit voor het team de allereerste Xfinity-zege op Watkins Glen. Tevens is men op de eeuwige ranglijst op gelijke hoogte gekomen met het het team van Roush Fenway Racing dat eveneens 139 overwinningen op haar CV heeft staan.

De afgelopen vijf jaar zegevierde Ford terwijl Penske-coureur Joey Logano de laatste twee jaar deze wedstrijd op zijn naam wist te schrijven. Teamgenoot Brad Keselowski eindigde als derde gevolgd door Justin Allgaier en Paul Menard. Overigens betekende het voor Allgaier het elfde achtereenvolgende Top 10 resultaat op "The Glen"

Brad Keselowski: "In alle drie NASCAR-kampioenschappen hebben de Toyota's gewoon meer power en aero dan wie ook. En voor de anderen is het gewoon een race in de race. Ik had iets meer dan een neutralisatie nodig en dit is gelijkheid in de series."

2017 Harvick Kevin Harvick in de fout.

Acht ronden voor het einde kwam de Ford van Casey Mears zonder brandstof te staan en veroorzaakte daarmee de de laatste neutralisatie. Op de laatste snelle herstart van Kyle Busch had de concurrentie geen antwoord.

Joey Logano: " Kyle had zo'n goede herstart. Hij gaat gewoon beter met de versnellingen om."Een kostbare fout van Paul Menard kostte hem achteraf gezien vier plaatsen. In het derde segment liet hij kortstondig de motor afslaan. Het kostte hem vier plaatsen en een mogelijke overwinning. Of Busch met het nieuwe NASCAR reglement nog naar de 100 overwinningen gaat, moet worden afgewacht. Watkins Glen ontbrak tot zaterdag nog op zijn CV. Volgende week zaterdag rijdt de Xfinity-series op de roadcourse van Mid Ohio.

2017 Keselowski WG
De Penske Fords waren geen partij voor de JGR Toyota van Kyle Busch.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 82 ronden
2. Joey Logano Ford 82 ronden
3. Brad Keselowski Ford 82 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 82 ronden
5. Paul Menard Chevrolet 82 ronden
6. Kevin Harvick Ford 82 ronden
7.Ty Dillon Chevrolet 82 ronden
8. Erik Jones Toyota 82 ronden
9. Brendan Gaughan Chevrolet 82 ronden
10. William Byron Chevrolet 82 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet