GT

GT: Overtuigende ADAC GT Masters-overwinning Auer/Asch. Gounon verstevigt leiding kampioenschap. Catsburg 9e.

Lucas Auer, voor de tweede maal, gelegenheidsstarter bij het BWT Mücke Motorsport Team, behaalde samen met Sebastian Asch zijn eerste ADAC GT Masters overwinning. Voor het team van Mücke de eerste zege dit seizoen. De Team 75 Bernhard Porsche van de Fransman Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller eindigde als tweede, gevolgd door de Zakspeed Mercedes AMG GT3 van Luca Stolz/Luca Ludwig.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Start NB
Sebastian Asch bevindt zich al in tweede positie en zou als eerste het GP circuit op buigen.

Overtuigende ADAC GT Masters-overwinning Auer/Asch. Gounon verstevigt leiding kampioenschap.
De Zakspeed Mercedes AMG GT3 van de combinatie Stolz/Ludwig behaalde onder wisselende weersomstandigheden de pole voor de Küs Team 75 Bernhard Porsche en de BWT Mücke Mercedes. Vanaf een derde startplek catapulteerde Sebastian Asch zich dirct in leidende positie, terwijl de Küs Team Bernhard Porsche en Zakspeed Mercedes het nakijken hadden. Het begin van de wedstrijd werd direct door twee korte safetycarfases gekenmerkt. Als eerste ging de Audi R8 LMS van Filip Salaquarda van de baan. Kort nadat de wedstrijd voor de eerste maal werd vrijgegeven crashte de Audi R8 van Elio Erhart(Audi Sport Racing Academy).

2017 Auer 2 De winnende BWT Mücke Mercedes gevolgd door Gounon en Stolz.

Direct na de herstart nam Asch opnieuw het heft in handen,gevolgd door de Callaway Corvette C7 R Corvette van Gounon, de Zakspeed AMG Mercedes GT3, de Team Küs Bernhard Porsche en de Team Aust Motorsports Audi R8 LMS van de combinatie Markus Pommer/Kelvin van der Linde.

Na de reguliere rijderswissel nam de 22-jarige Lucas de BWT Mücke Mercedes AMG GT3 over. Aanvankelijk in zesde positie. Maar nadat iedereen de verplichte stops voltooid had, bevond de Mücke Mercedes zich opnieuw aan de leiding en Auer slaagde erin om een kleine voorsprong op te bouwen. Samen met Sebastian Asch behaalde de jonge Oostenrijker direct bij zijn tweede gaststart in de ADAC GT Masters de overwinning.

Daniel Keilwitz moest bij Callaway op de Nürburgring opnieuw verstek laten gaan en werd ditmaal vervangen door de Spanjaard Albert Costa, die normaal in het GT Open kampioenschap voor het team van Lexus Frey actief. Costa verrichtte een solide job door de boel heel te houden en bracht de Corvette als vijfde over de streep. Ten opzichte van Gounon verloor hij toch behoorlijk wat terrein.

2017 Gevechten Middenveld
Fraaie gevechten in het middenveld. Eindelijk een goed resultaat voor de tweede HTP Mercedes.

De Schnitzer BMW M6 GT3 van de combinatie Catsburg/Eng kwalificeerde zich slechts als zestiende. Nick Catsburg reed in het eerste wedstrijdgedeelte net buiten de Top 10 en werd nogal wat opgehouden door de GRT Lamborghini's. Met een negende plek wist Phillipp Eng nog de Top 10 binnen te rijden. In de tussenstand van het kampioenschap heeft Gounon een voorsprong van 52 punten op Schnitzer-BMW-coureur Phillipp Eng. De Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS van de regerende kampioenen Christopher Mies/Conor de Phillippi was bij een aanrijding betrokken en kwam niet verder dan een teleurstellende 17e plek.

2017 9e plek Catsburg
Negende plek voor Eng/Catsburg. De Schnitzer BMW M6 is nog steeds titelkandidaat.
 
De HTP Mercedes AMG GT3 van Indy Dontje/Patrick Assenheimer kwam niet verder dan een 12e plek. Hun teamgenoten Patrick Assenheimer/Maximilian Götz behaalden met een zevende plek algemeen hun beste seizoensresultaat. Het team van AUST Motorsport eindigde met twee auto's in de Top 10. Een vierde plek voor Dennis Marschall/Patrick Niederhauser en een zesde plek voor Markus Pommer/Kelvin van der Linde.

2017 Auer 1
Auer op weg naar zijn allereerste ADAC GT Masters zege.

Voor Lucas Auer, die eerder deze week in de F1 getest had, betekende het een kleine omschakeling. "Maar alleen op de vrijdag. Felicitaties aan mijn team dat uitstekend werk verricht heeft. Zeker omdat het voor BWT Mücke Motorsport de eerste overwinning is." aldus Auer na afloop.

2017 Auer PF
Grote vreugde bij Lucas Auer en Sebastian Asch.

Uitslag
1. Sebastian Asch / Lucas Auer – Mücke Mercedes #26 1.u02.52.996 secs. allen 39 ronden
2. Mathieu Jaminet / Michael Ammermüller – Team75 Porsche #17 + 7.252 secs.
3. Luca Stolz / Luca Ludwig – Zakspeed Mercedes #21 + 8.663 secs.
4. Dennis Marschall / Patric Niederhauser – Aust Audi #4 + 9.649 secs.
5. Jules Gounon / Albert Costa – Callaway Corvette #77 + 13.583 secs.
6. Markus Pommer / Kelvin van der Linde – Aust Audi #3 + 15.024 secs.
7. Patrick Assenheimer / Maximilian Götz – HTP Mercedes #84 + 17.460 secs.
8. Jeffrey Schmidt / Christopher Haase – Land Audi #2 + 29.668 secs.
9. Nick Catsburg / Philipp Eng – Schnitzer BMW #42 + 33.967 secs.
10. Ezequiel Perez Companc / Mirko Bortolotti – GRT Lamborghini #19 + 34.227 secs.

2017 Auer pf2
Auer gaat na zijn overwinning de fotografen te lijf.....
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet