NASCAR

NASCAR: NASCAR beperkt deelname Cup-coureurs in Xfinity wedstrijden.

Met ingang van 2018 wordt de deelname van Cup-coureurs in de NASCAR Xfinity en Camping World Truck Series tot slechts zeven wedstrijden beperkt om de opkomende generatie rijders beter tot hun recht te laten komen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA/NASCAR

2017 Busch Kentucky
Voor Kyle Busch in de toekomst geen Xfinity records meer.

NASCAR beperkt deelname Cup-coureurs in Xfinity wedstrijden
Vanaf 1 januari wordt de deelname van Cup-coureurs aan Xfinity en Camping World Truck Series beperkt. Cup-rijders met meer dan vijf jaar ervaring mogen niet meer dan zevenmaal aan de Xfinity en vijfmaal aan de Camping World Truck Series deelnemen. Het verzamelen van bekers is daarmee voor Kyle Busch eigenlijk afgelopen. Ook aan de playoffs en finale mag niet meer worden deelgenomen.

Volgens ESPN kost een top Xfinity zitje ruim 6 miljoen dollar per jaar. Voor een Truck seizoen moet ongeveer 4 miljoen neergeteld worden. Zonder de grote namen betekent dit absoluut minder teams denkt Kyle Busch.

Voor dit jaar mochten de Cup-rijders 10 maal aan de Xfinity wedstrijden deelnemen en zevenmaal in de Trucks.Kyle Busch: "Ik heb het wel gehad met al die beperkingen. De reden waarom we Kyle Busch Motorsports in de toekomst niet meer gaan terugzien. Ik weet dat Joe Gibbs kwaad over het Xfinity besluit is. We hebben voor dit jaar nog mooie partners dus gaan we er nog meer door."

In de Truck Series zet KBM drie auto's in voor Christopher Bell, Noah Gragson, Myatt Snider terwijl Todd Gilliland en Harrison Burton elkaar aflossen."Als ik niet meer mijn plezier kan hebben, sluit ik de tent. Waarom zou ik nog een team hebben als ikzelf toch niet kan rijden. En waarom zou ik nog geld in talent investeren die mij op zekere dag moeten vervangen?" aldus een furieuze Busch.

Het contract van Kurt Busch bij SHR staat in de Cup overigens ter discussie. Het is nog niet geheel duidelijk of dit verlengd gaat worden.

toyota 29248603
En ook(51) geen aanstormende talenten zoals Christopher Bell(4) opleiden. KBM kan wel eens ophouden te bestaan.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Dirk 02 augustus 2017 10:53

  Enerzijds valt er iets voor te zeggen, talenten krijgen misschien minder exposure in de huidige situatie. Maar als er talenten andere coureurs uit de Cup series verslaan is dat natuurlijk groot nieuws. Daarnaast brengen de Cup coureurs veel geld en teams mee naar de Xfinity en Truck Series. Dus ik zeg, let them race!

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 02 augustus 2017 20:21

  Als kijker is het leuk die grote mannen in Xfinitiy en Trucks maar als die continue de wedstrijden winnen is dat minder.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet