Formula E

Formule E: Sébastien Buemi verliest zijn geduld na race in Montréal (video)

170730 Buemi
Sébastien Buemi (l.) met teamgenoot Nico Prost

Sébastien Buemi heeft zijn temperament duidelijk niet onder controle. Dat mag toch wel worden geconcludeerd na het zien van het tumult dat de Zwitser maakte na afloop van de eerste Formule E-race van het finaleweekeinde op het stratencircuit van Montréal. Buemi, uitkomend voor het eDAMS-Renault moest tijdens het vorige weekeinde in New York verstek laten gaan vanwege zijn verplichtingen voor Toyota in het FIA WEC op de Nürburgring en zag zijn voorsprong op Abt-Schaeffler-Audi-Sport-rijder Lucas di Grassi slinken van 32 naar tien punten. Er staat dit weekeinde dus veel op het spel voor Buemi, en dat blijkt wel uit zijn nogal heftige discussies met diverse rijders na afloop van de wedstrijd. Eerst moet António Félix da Costa het ontgelden, dan krijgt Robin Frijns het te verduren en vervolgens krijgt ook Daniel Abt er nog verbaal van langs. Amusant om te zien, dat wel, maar echt professioneel? Niet echt. Aan de andere kant, bij NASCAR hebben we nog wel heftiger taferelen gezien. Kijk, lees en luister en oordeel zelf.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA Formule E/Malcolm Griffiths/LAT

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 30 juli 2017 12:47

  Deden de coureurs dit maar vaker in F1.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 30 juli 2017 14:45

  hij moet z'n frustratie even kwijt, er wordt weer een groot drama van gemaakt terwijl er niks aan de hand is, hij wil gewoon verhaal halen: klaar verder niks aan de hand geen geweld en ook geen gescheld.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet