IndyCar

Indycar: 49e Indycar pole voor Will Power in Mid Ohio

Penske-coureur Will Power pakte in Mid Ohio zijn 49e Indycar-pole. Tijdens de trainingen viel Power met een vijfde, zesde en negentiende plek niet bepaald op. Maar de Penske-coureur schittert zoals altijd in de Firestone Fast Six en pakte voor de wedstrijd op Mid Ohio zijn 49e Indycar-pole.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Power


49e Indycar pole voor Will Power in Mid Ohio
Met een ronde van 1.49.1720 secs. pakte Power zijn 49e pole op de Mid Ohio Sports Car Course. Op de eeuwige ranglijst staat Power nu op gelijke hoogte met Indycar-legende Bobby Unser. Sinds 2010 slaagde Power erin om maar liefst 43 poles te scoren. Meer dan wie ook gedurende deze periode. In de laatste drie jaar behaalde Power 13 poles. Penske-teamgenoot Josef Newgarden kwalificeerde zich met een tijd van 1.04.3067 als tweede gevolgd door Andretti Autosport-coureur Takuma Sato die een tijd van 1.04.6792 secs. liet noteren. Daarachter volgden Graham Rahal(1.04.7959) en Helio Castroneves(1.04.8485). Ganassi-coureur Scott Dixon kwalificeerde zich met 1.05.1927 secs. als zesde. Vanwege het veroorzaken van een gele vlag situatie zag Tony Kanaan zijn tijd geannulleerd worden en kwalificeerde zich slechts als zeventiende. Estenam Gutierrez kwalificeerde zich als 12e. Mikhail Aleshin is inmiddels weer terug bij het Schmidt Peterson Motorsports en kwalificeerde zich als 21e en laatste.

Kwalificatie

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet