GT

GT: Kaspersky Motorsport pakt pole voor 24U Spa

MTC 5983

De Kaspersky Motorsport Ferrari 488 GT3 van James Calado, Giancarlo Fisichella en Marco Cioci start morgen vanaf pole voor de 69e Total 24 Hours of Spa. In de Super Pole was Calado het allersnelste. De 28-jarige Brit was in de Super Pole sneller dan wie dan ook en verbeterde het GT3 ronderecord. Er reden geen Nederlanders mee in de Super Pole.

Tekst en foto: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Na snelle tijden in de Warm Up net voor de Super Pole was het voor iedereen wel duidelijk dat de uiteindelijke snelste ronde een hele snelle zou gaan worden, maar dat het baanrecord zou sneuvelen was niet direct voor iedereen helder. Al snel werd een en ander duidelijk, zeker nadat René Rast als eerst onder de twee minuut 18 dook en niet veel later Laurens Vanthoor met de Porsche 911 GT3 R nog sneller ging.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini rijder Mirko Bortolotti deed de Lamborghin hospitality bijna ontploffen toen hij met een 2:17,447 de voorlopige pole pakte. Enkele minuten later wist James Calado echter nog sneller te gaan en een 2:17.390 te noteren. Aan die tijd kon geen van de 19 andere tippen en daarmee wist Calado dat hij de pole zou veroveren.

Calado verklaarde na afloop niet helemaal fit te zijn in verband met een griepje. Hij was erg blij met de pole, zeker omdat het op Le Mans en in het FIA WEC goed ging. "We hebben een nieuw chassis gebruikt na de testdag en de auto loopt perfect," liet Calado weten. 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet