Clio Cup

Renault Clio Cup Central Europe: Melvin de Groot wint voor Sebastiaan Bleekemolen

untitled-2967

Wederom een dubbelslag voor Team Bleekemolen. Was het vanochtend Sebastiaan Bleekemolen die zegevierde voor Melvin de Groot, zijn na de tweede race de rollen omgedraaid. Wat Sebastiaan ook probeerde, De Groot bleef kalm en verdedigde zijn koppositie met verve. De derde podiumplaats was voor Albert Legutko, die verrassend dicht bij de twee teamgenoten kon blijven. De wedstrijd was een fraai voorbeeld van wat cupracen zo leuk maakt. Een faire race met overal door het veld gevechten.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt


De lucht wordt weer blauw, de regen is verdwenen. Een flauw zonnetje breekt door. De baan is echter nog nat maar er vormen zich al drogere plekken. Moeilijke keuze voor slicks of regenbanden. Kevin Landwehr start vanaf pole, met naast hem Sandro Soubek. Sebastiaan Bleekemolen is de beste Nederlander op de vijfde plaats. Melvin de Groot start twee plaatsen daarachter. René Steenmetz start vanaf de tiende plaats, gevolgd door Michael Bleekemolen op plek 11. Lucas Groeneveld mag van de 18de plaats vertrekken.untitled-2858

Het gaat gelijk mis na het doven van de startlichten. René Steenmetz raakt de macht over het stuur kwijt en gaat hard de vangrail voor de hoofdtribune in. Het mag echt een wonder heten dat alle wagens de gestrande Clio niet raken. René Leutenegger gaat eraf in de Arie Luyendijkbocht. Natuurlijk komt de safetycar gelijk de baan op. Melvin de Groot heeft een wereldstart en ligt al op de derde plaats gevolgd door teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen.

untitled-9572
Tomasz Magdziarz gaat eraf in de Hans Ernst-bocht.

Sandro Soubek gaat er als een speer vandoor. Poleman Kevin Landwehr zit te slapen en verliest gelijk zijn tweede plaats aan De Groot met Bleekemolen in zijn kielzog. Er vormt zich een mooi treintje van vier wagens omdat ook Albert Legutko zich met het gevecht gaat bemoeien.

untitled-9616

Melvin de Groot voert de druk op bij koploper Soubek, die erg verdedigend rijdt. Tot nu toe wordt er fair gereden. Soubek maakt een foutje in de Hans Ernstbocht en zowel De Groot als Sebastiaan Bleekemolen kunnen de koploper aan de binnenkant van de Kumho-bocht verschalken. Ook Legutko profiteert van het foutje en pakt de derde plaats. Van een eerste naar een vierde plaats in 200 meter.Andreas Stucki heeft uitkomend Tarzanbocht alle geluk. De auto zou zeker over de kop zijn geslagen als er geen andere Clio naast hem had gezeten. Al leunend komt hij weer op zijn vier wielen terecht.

Ook Karol Urbaniak mengt zich in de strijd om de vierde plaats bij Soubek. Het leidende drietal neemt wat afstand van het duo daarachter. Mooie gevechten door het gehele veld. Cupracen op zijn best.

untitled-2963

Wat Sebastiaan Bleekemolen ook probeert, teamgenoot Melvin de Groot blijft vooraan en wint de wedstrijd. Albert Legutko pakt de laatste podiumplaats. Michael Bleekemolen wordt tiende en Lucas Groeneveld finisht als 17de.

untitled-9662

Uitslag race 2:
1. 29 M.de Groot (NLD) Team Bleekemolen (NLD) 15 ronden in 31:48.665
2. 69 S.Bleekemolen (NLD) Team Bleekemolen (NLD) +0.148
3. 17 A.Legutko (POL) BM Racing Team (POL) +0.373
4. 31 K.Urbaniak (POL) BM Racing Team (POL) +3.162
5. 23 S.Soubek (AUT) MAIR Racing Osttirol (AUT) +3.525
6. 66 N.Mackschin (DEU) Ahrens Racing Team (DEU) +10.025
7. 20 B.Paziewski (POL) Seyffarth Motorsport (DEU) +11.443
8. 11 T.Pekar (CZE) Carpek Service (CZE) +13.970
9. 54 M.Bleekemolen (NLD) Team Bleekemolen (NLD) +23.334
10. 33 D.Nyffeler (CHE) No Name Fighter (CHE) +24.428

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet