NASCAR

NASCAR: William Bryon wint Xfinity Diabetes 250 Indianapolis

Direct bij zijn eerste kennismaking met de Brickyard pakte William Bryon de zege in de Diabetes 250 op de Brickyard. Door Paul Menard zeer goed af te blokken pakte de JR Motorsport rijder zijn allereerste zege op de Brickyard.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 William Bryon
De nieuwe generatie heeft zich aangediend. Noteer de naam van William Bryon maar. Dit gaat een hele grote worden.

William Bryon wint Xfinity Diabetes 250 Indianapolis
Het beslissende wedstrijdmoment kwam in de 85e ronde toen Bryon zijn teamgenoot Elliott Sadler passeerde en de leiding niet meer afstond. Tussen de 90e en 96e ronde maakte Paul Menard vanaf de vierde plek een sprong naar voren maar slaagde er niet in om Bryon te passeren.
William Bryon: "Prachtig. Ik ben nog nooit bij de Indy 500 en de Brickyard 400 geweest. Maar als kind keek ik er altijd naar op de TV. Het betekent veel om hier te winnen." Teambaas Dale Earnhardt: "Hij heeft prachtig werk verricht. Voor de rest van het seizoen en van zijn toekomst verwacht ik veel."

Kyle Busch Geen Xfinity-zege voor Kyle Busch op de Brickyard.


Paul Menard die als tweede eindigde: " In Turn 1 was hij gewoon beter. Ik moest van het gas af en in Turn 2, 3 en 4 liep ik weer op hem in. In de laatste ronde benaderde ik hem op een behoorlijke agressieve manier in Turn 1 maar hij gaf geen krimp. Ik had bovenop zijn bumper kunnen zitten maar dit had mijn momentum kapot gemaakt. Als ik dit gedaan had, hadden we er allebei uitgelegen. Ik denk niet dat dit in ons beider belang was."

Bryon staat nu tweede in het kampioenschap op 40 punten achterstand van Elliott Sadler. Een rampzalige pitstop kostte Justin Allgaier veel punten. Hij werd als 35e geklasseerd en heeft 133 punten achterstand op Sadler. Allgaier reed in de 57e leidende positie de pits binnen maar een komedie van catastrofale teamfouten leverde een dramatisch resultaat op.Het nieuwe aerodynamische pakket leverde maar liefst 16 veranderingen aan de kop op. Steve O'Connell van NASCAR was er blij mee."

2017 William Bryon kust Brickyard
Traditie William Bryon mag de stenen kussen die er al sinds 1911 liggen.

Uitslag
1. William Bryon Chevrolet 100 ronden
2. Paul Menard Chevrolet 100 ronden
3. Joey Logano Ford 100 ronden
4.Elliott Sadler Chevrolet 100 ronden
5. Cole Custer Ford 100 ronden
6. Ryan Reed Ford 100 ronden
7. Brennan Poole Chevrolet 100 ronden
8. Daniel Hemric Chevrolet 100 ronden
9. Brandon Jones Chevrolet 100 ronden
10. Ty Dillon Chevrolet 100 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet