DTM

DTM: Nyck de Vries naar Moskou als backup van geblesseerde Rockenfeller

 54I6327

Na zijn fenomenale comeback-race op Silverstone wacht Nyck de Vries volgend weekend mogelijk een nieuwe uitdaging. De F2-coureur reist deze week naar Moskou af om de plaats van Mike Rockenfeller in te nemen bij Audi, mocht die toch niet in staat zijn om te racen. Rockenfeller brak een middenvoetsbeentje in zijn zware crash met Gary Paffett op de Norisring.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship, Willem J. Staat

De gecrashte auto van Rockenfeller was zo zwaar gehavend dat hij opnieuw moest worden opgebouwd. Voor de shakedown van de herstelde RS5 DTM werd De Vries al opgeroepen, nu is de kans groot dat hij Rockenfeller ook in het komende raceweekend op Moskou moet vervangen.

110702 Rockenfeller gaat zitten

Bronnen in de DTM-wereld beweren dat al vaststaat dat De Vries rijdt, al is vanuit Rockenfellers oogpunt voor te stellen dat hij de beslissing zo lang mogelijk uitstelt, zeker als hij nog in de race wil blijven voor de titel. De Duitser staat nu achtste in het kampioenschap, met 35 punten achterstand op klassementsleider Mattias Ekström. De Vries reist in ieder geval naar Moskou af, zodat Audi de keus heeft. Deze winter testte De Vries al met succes voor Audi op Jerez.

"Dan weten die bronnen meer dan ik!", zegt De Vries desgevraagd. "We weten natuurlijk niet hoe Mikes situatie zal zijn in de loop van de week. Ik ga ervan uit dat Audi graag wil dat hij rijdt. Ik ga er hoe dan ook niet heen om een weekend met vakantie te gaan, ik zorg dat ik overal klaar voor ben. Ik hoop voor Mike dat hij klaar is om te rijden, al zal ik niet ontkennen dat ik het natuurlijk gaaf zou vinden om zelf in actie te komen."

MALC7523

Over zijn ongelooflijke openingsronde in de F2-sprintrace op Silverstone is De Vries opvallend luchtig. "Ik had echt niet zó'n goede start. Het waren moeilijke omstandigheden en ik denk dat anderen fouten maakten, terwijl ik geen fouten maakte. Daarna heb ik een heel sterke race gereden, wat fijn was na twee moeilijke weekenden."

"Als je twee keer voorafgaand aan de hoofdrace zulke pech hebt, dan is het moeilijk om daarvan te herstellen. Ik moet zeggen: ik had gisteren niet verwacht dat ik nog een punt zou scoren, laat staan twee. Maar het is wel frustrerend als je ziet wat erin gezeten had. Ik had in de hoofdrace de top-8 kunnen halen, waarna een podium in de sprintrace mogelijk was geweest, zeker als je naar het tempo van mijn teamgenoot kijkt. Maar ja, we beginnen nu de gevolgen te merken van de complete rebuild die begin dit jaar had moeten plaatsvinden maar die er nooit is geweest. Diverse onderdelen zijn over hun houdbaarheidsdatum heen. Toch hoop ik dat mensen hebben gezien hoe ik dit weekend er het beste van heb gemaakt."

Reacties

  • 5
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 juli 2017 11:56

  Zou een mooie kans voor Nick kunnen betekenen. Als het maar niet het begin van het einde van zijn formule carriere is. Daar zit volgens mij nog meer in.

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 juli 2017 14:07

  Ik hoop persoonlijk zelf dat het een opmaat is naar een andere carrière! Ik vind Nyck de Vries nog niet stabiel genoeg presteren in de formule wagens om hem een zekerheidje te noemen voor een F1 stoeltje volgend jaar of over 2 jaar.... Maar dat is dan mijn mening

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 17 juli 2017 21:14

  Mooie kans voor De Vries, al zal een one-off lastig zijn.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet