Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Fenestraz wint regenrace op Nürburgring, Verschoor P14, Opmeer rukt op naar P16

NUR WEC DL-2164

Na slechts zes ronden onder groen heeft Sacha Fenestraz de tweede Formule Renault 2.0-race op de Nürburgring gewonnen. De Fransman leidde van kop af na een start achter de safety car en kwam niet in gevaar. Red Bull-junior Dan Ticktum eindigde als tweede en versloeg Yifei Ye in de strijd om de beste rookie. Richard Verschoor kwam in contact met teamgenoot Neil Verhagen en wist maar enkele plekken te winnen, maar Jarno Opmeer maakte veel plaatsen goed: vanaf de laatste startrij reed de MP-coureur naar de 16e plaats.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Dutch Photo Agency

Na een onverwacht regenachtige morgen op de Nürburgring werd besloten om de race achter de safety car te starten. Na twee ronden maakte die plaats, waarna Fenestraz ervandoor schoot, met rookies Ticktum en Ye in zijn spoor. Even verderop raakten Red Bull-juniors en teamgenoten Verschoor en Verhagen elkaar, met als resultaat dat de Amerikaan uitviel en Verschoor terugviel naar de 17e plaats. Opmeer had intussen al vijf plaatsen goedgemaakt, nadat hij na een mislukte kwalificatie vanaf P30 moest starten.

In de vierde ronde kwam de safety car opnieuw naar buiten, nu na een carambolage in de eerste bocht van Chaves, Vartanyan, Cordeel en Milesi. Het duurde even voordat de baan weer werd vrijgegeven, waardoor er nog slechts vijf ronden onder groen restten.

NUR WEC DL-2180

Robert Shwartzman schoof al snel op naar de derde plaats, ten koste van Ye, maar de Rus maakte drie ronden later een fout en viel terug naar de negende plaats. Ye kreeg daarna belangstelling van Aubry en Palmer, maar de Chinese Kaufmann-coureur wist zijn podiumplaats te behouden.

Door een foutje van Alex Peroni schoof Verschoor nog een plaatsje op, maar meer dan een 14e plaats zat er niet in. De opmars van Opmeer was een stuk opmerkelijker: na het verdwijnen van de tweede safety car lag hij al 21e, waarna hij nog eens vijf auto's verschalkte en bijna op de staart van Verschoor als 16e finishte.

Eurocup FR2.0, Nürburgring, race 2, 16 juli 2017

1. Sacha Fenestraz – Kaufmann
2. Dan Ticktum – Arden
3. Yifei Ye – Kaufmann
4. Gabriel Aubry – Tech 1
5. Will Palmer – R-Ace
6. Max Defourny – R-Ace
7. Max Fewtrell – Tech 1
8. Robert Shwartzman – R-Ace
14. Richard Verschoor – MP
16. Jarno Opmeer – MP

Volledige uitslag volgt...

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet