NASCAR

NASCAR: 89e Xfinity-overwinning voor Kyle Busch in New Hampshire Ryan Preece imponeert

Het team van JGR Racing behaalde in de Xfinity-wedstrijd op New Hampshire een dubbeloverwinning. Terwijl Kyle Busch zijn traditionele zege burnouts produceerde maakte de tweede plek van Ryan Preece waarschijnlijk nog meer indruk. Preece reed voor het team van JGR Racing zijn allereerste Xfinity-wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Start New Hampshire

Start in New Hampshire. Ook in de Xfinity Team Penske en JGR op de eerste startrij.

89e Xfinity-overwinning voor Kyle Busch in New Hampshire. Ryan Preece imponeert
Vorig jaar was Ryan Preece eveneens in de NASCAR Xfinity-series actief. Voor dit jaar staan er maar twee wedstrijden op de planning. De rest van het seizoen rijdt hij in de lokale NASCAR modifieds. Voorafgaande aan de Xfinity-series won hij een All Star Modified wedstrijd en eindigde als tweede in een 100 ronden tellende race die aan de Xfinity voorafging.

Ryan Preece: " Om eerlijk te zijn dit is iets waarvan ik gedroomd heb. Elke week werk ik hard in de modifieds. Maar deze kans betekent erg veel voor mij. Het was fantastisch. Ik kijk maar niet terug van wat ik vorig jaar deed. De mensen zijn al vergeten dat ik full time actief was. Dit heb ik mijn gehele leven gedaan. Het enige dat ik nodig had, was de juiste kans. Joe Gibbs heeft mij die gegeven. Felicitaties aan Kyle Busch. Cool nietwaar?"

Eigenlijk beschikte Penske-coureur Brad Keselowski vrijwel de gehele middag over de beste auto maar een incident in de pitlane kostte hem uiteindelijk de overwinning. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Keselowski er 102 op kop en bij zijn laatste stop in de 170e ronde ging het fout. Op het moment dat Keselowski naar binnen ging accelereerde Kyle Larson alweer de pitlane uit. De Penske Ford-coureur kon hem ternauwernood ontwijken.

Daardoor was de druk op de Penske-crew waarschijnlijk toch iets groter, want toen Brad eveneens weg accelereerde was de jerrycan nog aan de auto bevestigd. Een Stop/Go Penalty leverde uiteindelijk nog een vijfde plek op met 18 secs. achterstand op de leiders in de wedstrijd. Keselowski: "Leuk om met de meeste vooraan te rijden maar de wedstrijd kregen we niet voor elkaar."

Het leverde Kyle Busch een voorsprong van meer dan 10 seconden en zijn 89e Xfinity-overwinning op. In tien starts dit seizoen behaalde Busch drie overwinningen. Tevens was het de zesde op de New Hampshire Speedway. Sunoco Rookie William Bryon eindigde als derde en Kyle Larson als vierde.

2017 Kyle Busch New Hampshire 89e Xfinity zege voor Kyle Busch. Weer een verbetering van het persoonlijke eigen record.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Ryan Preece Toyota 200 ronden
3. William Bryon Chevrolet 200 ronden
4. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
5. Brad Keselowski Ford 200 ronden
6. Ben Kennedy Chevrolet 200 ronden
7. Elliott Sadler Chevrolet 199 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 199 ronden
9. Cole Custer Ford 199 ronden
10. Brennan Poole Chevrolet 199 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet