IndyCar

Indycar: Vierde 2017 pole voor Will Power in Iowa

Penske-coureur Will Power behaald in Iowa zijn vierde Indycar-pole dit seizoen. Het gemiddelde bedroeg 185.120 mph. De teams van Penske en Ed Carpenter verdelen de eerste vier startplekken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's: Indycar

2017 Power Pole Iowa
Pole voor Power in Iowa.


Vierde 2017 pole voor Will Power in Iowa
Will Power pakte in Iowa zijn vierde Indycar pole dit seizoen. Eerder deed hij dit in St. Petersburg, Barber en de Indianapolis GP. Will Power: "Zenuwslopend om de data van je teamgenoten te bekijken. We keken naar Helio's run die erg solide was, zodat wij wisten wat we moesten doen. JR Hildebrand die eerder op de dag de muur toucheerde was gemiddeld over twee ronden 1.4 secs. langzamer dan Power maar pakte met zijn tijd de tweede startplek. Hildebrand start voor het eerst in zijn carriere vanaf de eerste startrij.

Hildebrand: "Hulde aan het team dat mij mijn vertrouwen teruggaf door mij erg hard te pushen. In mijn eerste ronde verloor ik iets aan snelheid maar zat dicht tegen de limiet aan."

2017 Gutierrez 18 Iowa
Startnummer 18 op een 18e startplek.

De startplekken 5 t/m 10 worden door Honda aangedreven bolides bezet met als Takuma Sato als snelste man. Het Ganassi-Team viel met een 13e, 14e en 17e startplek voor Max Chilton, Charlie Kimball en Scott Dixon buiten de Top 10. Vanwege een technische overtreding op Road America moest Scott Dixon de eerste 20 minuten aan de kant blijven.Esteban Gutierrez start in zijn allereerste ovalwedstrijd als 18e. Carlos Munoz start na een touché met de muur als laatste.

Resultaten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet