DTM

DTM: 'Tourenwagen Classics' smaakmakers op de Norisring

170701 Dutzendteich zoals vroeger
Net als zo'n 25 jaar geleden: Groep A-DTM-auto's op de Norisring.

Niet dat er afgelopen weekeinde geklaagd kon worden over gebrek aan spektakel in de beide DTM-races op de Norisring, integendeel. Maar voor velen van de in totaal 125.000 bezoekers die het weekeinde in Neurenberg aanwezig waren, was het optreden van de 'Tourenwagen Classics' toch wel een van de onbetwiste hoogtepunten van het weekeinde. Het onmiskenbare geluid van de viercilinder in de BMW M3, de aanblik van de machtige 635 CSi, de dikke Opel Omega, de Mercedes-Benz 190 in diverse ghedaanten van DTC tot Evo, de vierwielaangedreven Alfa Romeo 155 en zelfs de destijds in vergelijking met de dikke DTM-bolides toch wat brave tweeliter Supertoerwagens: de liefhebbers genoten! Ook voor uw verslaggever en fotograaf herleefde de herinnering aan de prachtige DTM-tijden van vroeger. Reden voor een uitgebreide fotografische terugblik. En wie de 'Tourenwagen Classics' nog een keer in actie wil zien: tijdens het DTM-weekeinde op de Nürburgring (9 en 10 september) zijn ze we weer bij!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

17071 BMW Linder

Christian Reuter bracht een BMW M3 uit het vroegere BMW-team van Luggi Linder aan de start.

170701 Altfrid Heger

Oud-DTM-coureur Altfrid Heger werd herenigd met zijn Bigazzi-BMW van vroeger, waarin hij samen reed met de Oostenrikse eigenaar Kurt Gföhler. In de race (met verplichte pitstop en eventuele rijderswissel) eindigde het duo als tweede.

170701 Arjan Luttikhuis

Maar het was natuurlijk lang niet alleen maar BMW, integendeel. De Nederlandse gebroeders Luttikhuis zorgden met een aantal gelijkgestemden voor een flinke Mercedes-inbreng, zoals hier deze ex-Kurt Thiim-190 E Evo 1 van Arjan Luttikhuis in de kleuren van biermerk König Pilsener. Grappig detail: Ervoor rijdt een M3 in de kleuren van 'Diebels Alt', een ander biermerk, dat later als sponsor van Thiim bij Mercedes actief zou zijn.

170701 Asch Schneider pitstop

Sebastian Asch, zoon van oud-DTM-coureur Roland, nam aan de wedstrijd deel met een Ford Sierra Cosworth RS500, die hij deelde met eigenaar Volker Schneider. Hier het duo tijdens de rijderswissel, Asch draagt evenals zijn vader de karakteristieke 'A' op de helm.

170701 Astra BMW Duel

Met de tweeliter Astra, afkomstig uit het Zuid-Afrikaans toerwagenkampioenschap, zette Opel de eerste schreden op het tweeliter Super Touring-pad. Later zouden er met de Vectra (in Groot-Brittannië als Opel Cavalier) meer successen volgen.

170702 BMW 635 Csi

Iets verder hierboven al wat kleiner te zien, hier in detail, de BMW 635 CSi met bijbehorend startnummer.

170701 Burgstaller

Ook Ford kent een rijk DTM-verleden, hier een Sierra Cosworth RS 500 met Alexander Burgstaller en Michael Schneider.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet