NASCAR

NASCAR: Ricky Stenhouse wint Daytona 400 (kort)

In een race vol crashes behaalde Ricky Stenhouse zijn tweede Sprint Cup-overwinning. In de Coca Coke Zero 400 reed Stenhouse in de 163 ronden tellende wedstrijd ruim zeventien ronden aan de leiding

Tekst: Willem J. Staat
Foto: NASCAR

stenhouse-hero-winner-daytona Tweede Sprint Cup-zege voor Stenhouse Jr. dit seizoen.Ricky Stenhouse wint Daytona 400 (kort)
Met nog een halve ronde te gaan passeerde Stenhouse David Ragan, de leider in de wedstrijd, en pakte zijn tweede Sprint Cup-overwinning dit seizoen. Eerder dit jaar won Stenhouse ook al op Talladega. Clint Bowyer eindigde als tweede gevolgd door Paul Menard, Michael McDowell en Ryan Newman.

Polesitter Dale Earnhardt Jr. reed zijn laatste wedstrijd op Daytona, was bij twee crashes betrokken en moest definitief opgeven. Bij een crash in de 70e ronde waren meer dan 10 auto's betrokken.Kyle Larson ging na een crash in de 154e ronde zelfs even de lucht in nadat hij contact had gemaakt met de Ford van Stenhouse Jr. Kyle Busch won het eerste wedstrijdsegment maar moest na een crash in de 113 ronde opgeven.(later meer)

Uitslag
1. Ricky Stenhouse Jr. Ford 163 ronden
2. Clint Bowyer Ford 163 ronden
3. Paul Menard Chevrolet 163 ronden
4. Michael McDowell Chevrolet 163 ronden
5. Ryan Newman Chevrolet 163 ronden
6. David Ragan Ford 163 ronden
7. Brendan Gaughan Chevrolet 163 ronden
8. A.J. Almendinger Chevrolet 163 ronden
9. Erik Jones Toyota 163 ronden
10. Chris Buescher Chevrolet 163 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet