NASCAR

NASCAR: William Bryon wint uitgestelde Xfinity-wedstrijd Daytona

Voor de tweede maal achtereenvolgende week sloeg nieuwkomer William Bryon toe. Afgelopen zaterdag schreef de JR Motorsports-coureur de Coca Cola Firecracker 250 op zijn naam. Vanwege het slechte weer werd de wedstrijd van de vrijdag naar de zaterdag verschoven.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Winnaar Bryon
De nieuwe generatie heeft zich aangediend. William Bryon kan wel eens een hele grote gaan worden.

William Bryon wint uitgestelde Xfinity-wedstrijd Daytona
In de 98e van de geplande 100 ronden nam Bryon de leiding van Joey Logano over nadat bumper contact tussen beiden Logano in het infield liet verdwijnen. William Bryon: "Ik probeerde hem eigenlijk alleen maar te pushen en er tweemans wedstrijd van te maken. Er was wat ruimte en toen kreeg hem te pakken."

Voor Bryon betekende het na Iowa vorige week zijn tweede achtereenvolgende overwinning. En op de Michigan Speedway veertien dagen geleden werd hij met slechts 0.12 secs. achterstand door Denny Hamlin verslagen.

Afgelopen vrijdagavond werd de wedstrijd vanwege het slechte weer al na elf ronden afgebroken en naar de zaterdag uitgesteld. In totaal werd de wedstrijd driemaal met Code Rood onderbroken. 16 uur vanwege het weer, 2 uur en 29 minuten voor een onweersbui en een derde maal vanwege een crash om de brokstukken op te ruimen.

Voor Logano's capriolen was geen neutralisatie nodig, wel voor een massale crash op de backstretch waarbij 18 auto's betrokken waren. Met een push van Elliott Sadler greep Bryon de leiding bij een herstart in de 103e ronden.

Een geplande move die tot de teamstrategie behoorde. Elliott Sadler: "Afgelopen vrijdag hebben wij er over gesproken wat we bij een herstart zouden doen. Hij begreep het volkomen. William Byron is "the real deal" Hij weet precies hoe ver hij met de auto kan gaan om hem heel te houden. In totaal reed Bryon 29 ronden aan de leiding.William Bryon: "De laatste drie weken waren schitterend. Als team krijgen wij steeds
meer vertrouwen."

Williams Bryon Koch
William Bryon in gevecht met Blake Koch(92) en Josh Williams(11)

Uitslag
1. William Bryon Chevrolet 104 ronden
2. Elliott Sadler Chevrolet 104 ronden
3. Dakoda Armstrong Chevrolet 104 ronden
4. Jeb Burton Toyota 104 ronden
5. David Starr Chevrolet 104 ronden
6. Ross Chastain Chevrolet 104 ronden
7. Brennan Poole Chevrolet 104 rondne
8. Joey Logano Ford 104 ronden
9. Brendan Gaughan Chevrolet 104 rondne
10. Joey Gase Chevrolet 104 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet