Groeten uit ...

Groeten vanaf de Circuit Zandvoort Incentives by Bleekemolen

raceplanet

We waren op de redactie van Autosport.nl. blij verrast door een uitnodiging om langs te komen op Circuit Zandvoort en om kennis te maken met het uitgebreide wagenpark van Circuit Zandvoort Incentives by Bleekemolen. Wij verzorgen al meer dan 30 jaar de verslaggeving in tekst en beeld van de activiteiten van importeurs, teams en rijders op de circuits, maar echt zelf rijden op Circuit Zandvoort was er bijna nooit bij. Wel hadden we enkele jaren geleden al een dagvullend incentive meegemaakt, maar ondertussen heeft de Familie Bleekemolen weer miljoenen geïnvesteerd in nieuwe waanzinnige droomauto's. Een goede reden om kennis te maken met ondermeer de McLaren, Mercedes-AMG en de Formule RP1.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Gerrie Hoekstra, Marco Antheunisse en Niels Kamp

peter lenyard

We werden enthousiast ontvangen door Marketing Manager Peter Koning van Race Planet in Bernie's Bar & Kitchen, het nieuwe restaurant van Circuit Zandvoort.

atwachten

Wij oudere jongeren wachten in spanning af wat ons te wachten stond.

bernies-wagenpark

Voor de allerkleinsten stond er al een wagen gereed in Bernie's Bar & Kitchen

michael sebastiaan

Michael Bleekemolen heette ons welkom en vertelde dat hij al in 1985 incentives met Megane's verzorgde, toen nog onder de vlag van de Marlboro Experience. Nu entertaint Bleekemolen jaarlijks ruim 40.000 gasten op Zandvoort.

sebastiaan

Zoon Sebastiaan vertelde over de huidige race-activiteiten van de familie in ondermeer de Clio Cup. Jeroen Bleekemolen was verhinderd. Hij was onderweg naar de IMSA-race op Watkins Glen.

Reacties

  • 4
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 29 juni 2017 12:49

  Grappig dat dit nogsteeds bestaat na al die jaren. Ik heb me ooit eens laten vertellen dat Bleekemolen de hele handel van Hans Deen heeft overgenomen. Hans had natuurlijk de circuit introductie dagen zoals het toen nog hete. Of het waar is weet ik niet. Misschien kan iemand daar even op inhaken.

  • 2
  • 0
   
  ace1 29 juni 2017 20:43

  @Anonieme gebruiker je verhaal klopt dat Bleekemolen de Dutch Racing School van Hans Deen heeft overgenomen. http://racehistorie.nl/rijders/hans%20deen_m.htm

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 30 juni 2017 11:51

  Weinig ruimte voor gewenning bij deze Experience voor iemand die voor het eerst in een dergelijke auto op een circuit rijdt. Heb er daardoor niet echt van kunnen genieten toen....

  • 3
  • 0
   
  Gerrie Hoekstra 30 juni 2017 12:04

  Niet kunnen genieten...??? Het was geweldig.

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 30 juni 2017 14:05

  Heb aantal jaar geleden kado van mijn oom gehad, samen met mn neefje voor het toen halen van ons rijbewijs en enorm genoten ... Wat een ervaring .. en gewenning was niet nodig... puur genieten

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 30 juni 2017 14:09

  @ Gerrie Hoekstra. Om van mijn dagelijkse 306-je in een Porsche achter een ervaren instructeur over CPZ te 'moeten' rijden vond ik een wat grote stap. :-) D'r is dan geen tijd/ruimte om effe aan die auto te wennen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet