Formule 1

Formule 1: Boek ‘Formule 1 voor Dummies’ gepresenteerd

presentatie-f1-voor-dummies-6

Nu Nederland met Max Verstappen eindelijk weer eens een coureur in de Formule 1 heeft – en wat voor een – is het F1-publiek opeens een stuk groter geworden. Niet iedere Verstappen-fan is al jaren liefhebber van de Formule 1. Voor wie voor de buis of op de tribune toch wat meer te vertellen wil hebben, is nu in de 'Voor Dummies'-reeks Formule 1 voor Dummies verschenen. Het boek van autosportjournalist Joe van Burik werd vanmiddag gepresenteerd, in Huizen bij Coronel Kartracing.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

presentatie-f1-voor-dummies-1

Van Burik opende de presentatie zelf door te vertellen hoe hij in de autosport terechtkwam en hoe hij met het boek ook zelf meer over de sport te weten kwam.

presentatie-f1-voor-dummies-2

Zoals dat gaat, werd de presentatie ook in een Facebook-livestream vervat. Terwijl de hapjes al rondgaan, kijkt Rick Winkelman in de achtergrond belangstellend toe.

presentatie-f1-voor-dummies-3

Tim en Tom Coronel – met wie Van Burik de afgelopen twee Dakars meereisde – waren de gastheren.

presentatie-f1-voor-dummies-4

Daan de Geus (links) van onder meer Formule 1 Magazine was ook op de presentatie afgekomen. Van Buriks trotse ouders staan op de achtergrond.

presentatie-f1-voor-dummies-7

Het moment van de officiële overhandiging van het eerste exemplaar. Of exemplaren, want als je er Tim eentje geeft, moet Tom er ook een!

presentatie-f1-voor-dummies-8

Tom Coronel – nog maar net bekomen van zijn klap tegen de brandweerauto in Vila Real – gaat meteen op zoek naar de plaatjes. "Je weet hoe coureurs zijn, hè?"

presentatie-f1-voor-dummies-9

Vertederend moment: Van Burik die een exemplaar ter signering aan de Coronels overhandigt, maar het boek teruggeduwd krijgt. "Jij moet signeren! Het is jouw boek!"

presentatie-f1-voor-dummies-10

NOS-verslaggever Louis Dekker kijkt geamuseerd toe. Met de 15 miljoen 'bondscoaches' die hem tijdens elke GP bestoken met mails en tweets, hoopt Dekker ongetwijfeld dat het boek gretig aftrek vindt onder het miljoenenpubliek dat er in Nederland opeens voor de Formule 1 bestaat...

Binnenkort verschijnt op AUTOSPORT.NL een recensie van Formule 1 voor Dummies. Dan laten we weten of de lezer dankzij dit boek inderdaad nooit meer een domme vraag over de Formule 1 hoeft te stellen. Bovendien geven we via een prijsvraag een exemplaar van het boek weg!

Joe van Burik, Formule 1 voor Dummies, BBNC Uitgevers, Amersfoort, ISBN 978-90-453-5380-7

Reacties

  • 5
  • 0
   
  Drrrrkkk 28 juni 2017 15:59

  Wordt in het boek ook uitgelegd wat de sanctie is als je opzettelijk tegen iemand aanrijdt? In de meeste raceseries zou dat een acute schorsing voor de rest voor dit racejaar betekenen, of zelfs (tijdelijke) inlevering van je licentie. Maar in de F1 is het blijkbaar legitiem, want Vettel reed afgelopen Grand Prix opzettelijk tegen Hamilton aan, nota bene in een SC-fase (wat nog altijd een tijdelijke veiligheidsconstructie is, zodat marshalls e.d. hun werk goed kunnen doen). Per ongeluk toucheerde Vettel's neus de derriere van Hamilton, waarna de gefrustreerde Vettel ernaast ging rijden om vervolgens doelbewust tegen Hamilton aan te rijden. Iedereen heeft dit kunnen zien. En de FIA? Die geeft een stop-strafje. Waarschijnlijk bang om Ferrari tegen zich in het harnas te jagen, als ze Vettel zouden schorsen voor de rest van het jaar. Lachwekkend... :-( Ik vrees dat dit boek dan ook niet op de spelregels in gaat, simpelweg omdat de FIA die regels zelf niet lijkt te kennen. Niettemin ben ik benieuwd naar het boekje en hoop dat het niet louter gortdroge teksten bevat, maar dat het wat smeuïg geschreven is.

  • 3
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 28 juni 2017 18:27

  Wederom een mooie tekst Dirk. Mij interesseert dat boekje niet zo maar die actie van Vettel was natuurlijk grens overschrijdend.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet