Formula Regional European

Opnieuw winst voor Gabriel Aubry in de Formule Renault NEC op Monza

Podium Race 2 - Monza

Tech1 Racing's Gabriel Aubry en Max Fewtrell finishten opnieuw als één en twee in de tweede race op Monza. De Fransman had een topweekend, waarin hij iedere sessie en beide races won. De derde plaats was voor Michael Benyahia van R-Ace GP. De Marokkaan streed vrijwel de hele race met zijn teamgenoot Gilles Magnus.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Startend vanuit de pole positie, begon Aubry sterk, maar raakte onmiddellijk in gevecht met Fewtrell. Deze startte snel vanuit de tweede rij en nam de leiding. De Brit lag voor toen de eerste safety car ingezet werd. Dit na een lichte botsing tussen Bartek Mirecki en Presley Martono in de achterste gelederen, waarbij Martono gedwongen was om te stoppen.

Fewtrell had een goede herstart, maar door een vreemde draai van Sun Yue Yang - waardoor hij strandde aan de rand van de tweede chicane - werd de safety car weer ingezet. Daarna reed hij weer subliem en behield de leiding een aantal ronden. Met nog slechts zeven minuten resterend deed Aubry een aanval volgens het boekje en passeerde Fewtrell. Ondanks diens pogingen, lukte het hem niet Aubry weer achter zich te laten. Met slechts 0.599s verschil passeerden de twee de finishlijn.

De strijd om de derde plaats duurde hele race. Magnus startte tweede, maar viel wat terug na de start. Zijn gevecht met Benyahia duurde de hele race, maar uiteindelijk passeerde Benyahia hem op het rechte stuk na een perfecte manoeuvre in de Parabolica.

Vijfde werd Thomas Maxwell (Tech1), die vrijwel de hele race deze plaats wist te behouden. Jean-Baptiste Simmenauer (JD Motorsport) claimde de zesde plaats, Fortec's Frank Bird werd zevende en

R-Ace GP's Charles Milesi werd achtste. Theo Coicaud (R-Ace GP) en Julia Pankiewicz (Burdett Motorsport) probeerden Charles Milesi (R-Ace GP) in te halen, maar redden het net niet. Zij moesten het doen met een negende respectievelijk tiende plaats.

Helaas kon Bartek Mirecki (BM Racing Team) zijn prestatie van de race van zaterdag niet evenaren. Na een lichte botsing met Presley Martono (Burdett Motorsport), raakte hij achterop en kwam uit op de elfde plaats. Fortec's Chia Wing Hoong was de laatste die over de finish kwam. Thomas Neubauer, Yue Yang en Martono moesten helaas voortijdig afhaken.

De volgende race vindt plaats begin augustus in Assen (Gamma Racing Days) waar ca. 100.000 toeschouwers verwacht worden.

#14 Gabriel Aubry, Tech1 Racing
"Uiteraard ben ik erg gelukkig. Dit was echt een goed raceweekend. Naast natuurlijk de uitslag had ik een heel goed gevoel bij het rijden. Alle deelnemers waren sterk en Max zat constant op mijn hielen. Ik wist dat als ik een klein foutje zou maken hij me zou inhalen, dus ik moest continu geconcentreerd blijven."

#7 Max Fewtrell, Tech1 Racing
"Ik ben blij dat ik dichter bij Gabriel ben gekomen dan de vorige keer dat we hier in Monza waren. Toen lag ik iets verder achter. Ik had graag willen winnen vandaag, maar met twee 2e plaatsen en de snelste ronde in de tweede race ben ik erg blij."

#3 Michael Benyahia, R-Ace GP
"Het was fantastisch. Ik startte goed en op het moment dat de safety car werd ingezet lag ik vlakbij de voorste groep. Gilles maakte een fout in de Parabolica, waardoor ik hem kon inhalen op het rechte stuk. Ik ben erg blij om Marokko hier te kunnen vertegenwoordigen.

Arnaud Cholley, Tech1 Racing
"Dit is natuurlijk een zeer bevredigende uitslag voor ons team. Gabriel draaide dit weekend fantastisch en we zijn erg onder de indruk van de vooruitgang van Max. Ons hele team draaide perfect, we werkten nauw samen en dat is te zien aan de uitslag. Hopelijk kunnen we de rest van het seizoen ook zo draaien."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet