Formula Regional European

Formule Renault NEC 2017 van start met zege voor Aubry

Tijdens de eerste race van het seizoen van de Formule Renault Northern European Cup (NEC) waren het Tech1 teamgenoten Gabriel Aubry en Max Fewtrell die zij aan zij om de winst streden in Monza. Bartek Mirecki, rijder van het door de familie gerunde BM Racing Team behaalde zijn allereerste podium in de NEC met de derde plaats.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

PB Monza - start of race 1
Na al bovenaan geëindigd te zijn bij zowel de free practice sessies als de qualifying sessies dit weekend, was Aubry al de favoriet. Dit ging echter niet vanzelf, het verschil tussen de Franse Aubry en zijn Britse teamgenoot Fewtrell was slechts 0,035s. De twee voerden een continue strijd, waarbij zeker in de eerste rondes, regelmatig van plaats werd gewisseld. Na 25 minuten finishten ze met slechts een miniem verschil, waarbij Aubry de zege claimde.

Mirecki reed subliem om zijn derde plaats te bemachtigen. Nadat Thomas Maxwell en Charles Milesi elkaar in de eerste bocht raakten, zag de Poolse rijder zijn kans om het gat tussen hem en de beide leiders te verkleinen. Na de herstart werd hij onder druk gezet door Gilles Magnus, die een aantal snelle rondes maakte in de jacht op een plaats in de voorste gelederen, gevolgd door Sun Yue Yang. Beiden naderden Mirecki, maar konden hem uiteindelijk niet passeren. Magnus en Yue Yang streden hard om de vierde plaats, maar het was de Chinese rijder van JD Motorsport die uiteindelijk eerder over de streep ging. De top zes werd aangevuld door Thomas Neubauer van Tech1.

Achter hem volgde Julia Pankiewicz van Burdett Motorsport, die streed met Fortec's Frank Bird en Theo Coicaud van R-Ace GP, waarbij regelmatig zij aan zij gereden werd. Beide kregen echter strafpunten, waardoor Julia op de zevende plaats eindigde. Chia Wing Hoong besloot de wedstrijd op de achtste plaats.

Simmenauer, Maxwell en Milesi haalden de finish niet na diverse incidenten op de baan, terwijl Presley Martono al uitgeschakeld was nadat hij in de Parabolica het gravel inschoof. Michael Benyahia eindigde in de pitlane met motorpech.

PB Monza - G Aubry#14 Gabriel Aubry, Tech1 Racing
"Dit is mijn eerste winst in de Formule Renault, het voelt super. Het was een spannende race, waarin ik hard moest vechten met Max, zeker tijdens het eerste deel. Een eerlijke strijd zonder elkaar te raken, en dat is wat we willen. Het tweede deel ging gewoon om snelheid, zo hard gaan als maar mogelijk is en proberen een gat te creëren tussen Max en mijzelf."

#7 Max Fewtrell, Tech1 Racing
"Het was echt een zware strijd, waarin we iedere ronde weer probeerden elkaars positie te bemachtigen. Ik heb gedaan wat ik kon, maar Gabriel was net iets sneller dan ik op het eind. De afstand tussen ons bleef continu klein. Het toont dat we elkaar goed blijven uitdagen en ik hoop dat we dit ook morgen in de tweede race zullen houden."

#96 Bartek Mirecki, BM Racing Team
"Ik ben erg gelukkig, dit is mijn eerste podium bij het racen. Ik denk dat ik nog harder kan, en nog beter kan presteren in de tweede race. Het was erg moeilijk om achter Aubry en Fewtrell aan te jagen en ook te zorgen dat ik mijn positie behield ... Ik maakte een fout aan de start vandaag, dus als ik dat kan vermijden wordt het hopelijk weer een mooi resultaat voor ons."

PB Monza Podium Race 1Olivier Maernhout, Tech1 Racing
"Het is een prachtig resultaat voor ons team and we zijn zeer tevreden. Gabi en Max hebben het fantastisch gedaan en dat leverde een spannende strijd op. We waren zeer snel vandaag; de mecaniciens hebben de auto's uitstekend voorbereid. Dit kampioenschap is een goede serie voor ons om in te racen. Het houdt de rijders scherp en het helpt hen om hun race ervaring op niveau te houden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet