NASCAR

NASCAR: Doorbraak Xfinity Rookie William Bryon in Iowa. Sam Hornish Jr. crasht

Vorige week werd William Bryon op de Michigan International Speedway door JGR-coureur Denny Hamlin verslagen. Maar op Iowa behaalde de Hendrick Motorsports-coureur afgelopen zaterdagavond zijn allereerste Xfinity-zege.

Tekst Willem J. Stat
Foto's NASCAR

2017 Bryon Hornsih Jr

Winnaar William Bryon in gevecht met Sam Hornish Jr. Voor Bryon betekende Iowa de doorbraak.

Doorbraak Xfinity Rookie William Bryon in Iowa
Vorige week bijna de zege op de Michigan International Speedway en in 2016 won Bryon de Camping World Truck Series wedstrijd in Iowa. Dit jaar eindelijk de grote doorbraak in de Xfinity-series voor de Hendrick Motorsports-coureur.

Bij de laatste herstart met nog 10 ronden te gaan kon Bryon toeslaan. Elf ronden eerder was de laatste neutralisatie. Het geluk viel daarbij een beetje Bryon's kant uit, want eigenlijk beschikte de Chevrolet-rijder nog maar over 4/5 ronden brandstof. Crewchief Dave Elenz: "Die neutralisatie met nog ongeveer 15 ronden te gaan gaf ons de "break" die wij precies nodig hadden."

William Bryon: "Vorige week zaten we er dichtbij maar nu is de cirkel rond. Om elke race te kunnen winnen moet je geluk hebben, maar deze hebben we teruggekregen. Prachtig dat we zover terug hebben kunnen komen."

2017 Start Christopher Bell slaagde er niet in zijn pole in een overwinning te verzilveren.

De comeback van Sam Hornish Jr. bij Team Penske verliep een klein beetje teleurstellend. Door een touché van Christopher Bell belandde Hornish Jr. in de muur en moest opgeven. In de 250 ronden tellende wedstrijd reed Hornish Jr. 183 ronden aan de leiding.

Sam Hornish Jr: "Hij kwam nogal hard aanrijden, was "loose" en toen tikte hij mij aan. Wij hebben er weer van geleerd. Erg teleurstellend omdat dit één van mijn favoriete circuits is." Bell was vanaf pole vertrokken en zou na een incident met Brennan Poole en Ryan Reed als zestiende geklasseerd worden. Dit incident viel uiteindelijk in het voordeel van William Bryon en enkele andere coureurs uit. Bell reed overigens 52 ronden aan de leiding.

William Bryon tot slot: " Vorige week deed het pijn om niet te winnen omdat we er zo dichtbij zaten. Maar dit gaf ons extra motivatie en dit is nu hetzelfde als vorig jaar toen ik in de Trucks tweemaal achter elkaar won. Voelt met een eerste en een tweede plek erg goed aan nu."

2017 Bryon Jr
William Bryon. Noteert U deze naam maar alvast.

Uitslag
1. William Bryon Chevrolet 250 ronden
2. Ryan Sieg Chevrolet 250 ronden
3. Tyler Reddick Chevrolet 250 ronden
4. Ross Chastain Chevrolet 250 ronden
5. Dakado Armstrong Toyota 250 ronden
6. Michael Annett Chevrolet 250 ronden
7. Jeremy Clements Chevrolet 250 ronden
8. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
9. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
10. Gareth Smithley Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet