GT

GT: Bentley Team M-Sport wint Circuit Paul Ricard 1000 km

VSA BEC PRI17 DC9T4474

Vincent Abril, Andy Soucek en Maxime Soulet hebben namens Bentley de Circuit Paul Ricard 1000 km, de derde ronde van de Blancpain GT Series Endurance Cup gewonnen. Voor Bentley Team M-Sport was het de eerste overwinning in het kampioenschap sinds 2014.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

De Bentley Continental GT3 was een van vijf auto's die aanspraak maakte op de overwinning. Door twee safety car periodes in het eerste uur kozen teams voor verschillende pit stop strategieën, waarbij met name die van Mercedes-AMG Team Black Falcon opvallend was. Het team van onder andere Yelmer Buurman besloot als een van de weinige teams niet te stoppen tijdens de eerste safety car.

Door de verschillende strategieën streden Bentley Team M-Sport, SMP Racing, Mercedes-AMG Team Black Falcon en Spirit of Race om de overwinning, tot met nog iets minder dan een uur te gaan de Spirit of Race Ferrari uitviel. Een half uur voor het einde van de race viel ook de Black Falcon Mercedes van Yelmer Buurman uit, waardoor de Nederlander naast een vrijwel zekere podiumplaats greep.

VSA BEC PRI17 GR8R4637 De safety car kwam veelvuldig op de baan. Achter het stuur o.a. Max Braams

Maxime Soulet wist na de laatste serie pit stops de leiding in handen te houden en finishte zo na zes uur racen als eerste, voor de SMP Racing Ferrari 488 GT3 van Victor Shaytar, Davide Rigon en Miguel Molina. De #1 Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS van René Rast, Nico Müller en Antonio Garcia eindigde de wedstrijd als derde.

De Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 van Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Andrea Caldarelli finishte buiten de punten, waardoor Bortolotti en Engelhart hun voorsprong in het kampioenschap flink zagen teruglopen. Gelukkig voor het tweetal viel de Mercedes-AMG Team HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Maxi Buhk, Franck Perera en Jimmy Eriksson.

Beste Nederlander was Renger van der Zande die met de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 als vierde over de streep kwam. Robin Frijns eindigde de race als zesde, twee plaatsen voor teamgenoot Pieter Schothorst. Niek Hommerson werd uiteindelijk 17e, direct voor Indy Dontje. Yelmer Buurman en Max van Splunteren kwamen niet over de streep.

Uitslag Circuit Paul Ricard 1000 km

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 25 juni 2017 20:14

  Als er specifiek moet worden vermeld dat Max Braams de safetycar bestuurde, lijkt mij dat geen affiche voor de race. Ik weet niet waarom dat vermeld moet worden.

  • 1
  • 0
   
  Marcel ten Caat 26 juni 2017 13:47

  Omdat het niet vaak voorkomt dat er tijdens internationale evenementen een Nederlandse safety car bestuurder is, is hij hier in een onderschrift. Ik zie het probleem niet en al helemaal niet waarom het geen affiche voor de race is.

  • 0
  • 0
   
  Marcel ten Caat 27 juni 2017 21:06

  Toen bleef het stil ;-)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet