IndyCar

Indycar: 50e Indycar pole voor Helio Castroneves op Road America

In de Firestone Fast Six behaalde Penske-coureur Helio Castroneves zijn 50e Indycar pole met een tijd van 1.41.3007. Op de eeuwige ranglijst is de Braziliaan nu op gelijke hoogte gekomen met Bobby Unser. Alleen de Indycar-legendes Mario Andretti(67) en A.J. Foyt(53) hebben meer poles op hun CV staan.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Helio Pole
50e pole voor Helio Castroneves in Indycar.


50e Indycar pole voor Helio Castroneves op Road America
De eerste vier startplaatsen voor KOHLER GP of Road America worden bezet door de Penske-coureurs Helio Castroneves, Will Power, Josef Newgarden en Simon Pagenaud. In de Firestone Fast Six kwalificeerde Scott Dixon zich als vijfde en is in 2017 de enige coureur die zich voor elke wedstrijd hierin wist te kwalificeren. Met een tijd van 1.42.9308 kwalificeerde Dixon zich als vijfde.

2017 Dixon
Scott Dixon tot nu toe in elke Firestone Fast Six gekwalificeerd.

Graham Rahal kwalificeerde zich met 1.42.8614 als zesde. Mikhail Aleshin slaagde erin om zijn visumproblemen te overwinnen en kwalificeerde zich als 19e nadat DTM-coureur Robert Wickens gisteren tijdens de vrije trainingen als invaller fungeerde.

Results Road AmericaReacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet