VLN

VLN: Verrassende Ferrari-zege op de Nordschleife

De derde wedstrijd meetellend voor het populaire VLN kampioenschap leverde een verrassende overwinning op voor de Rinaldi WTM Ferrari van de combinatie Jochen Krumbach, Oliver Kainz en teameigenaar Georg Weiss. In de VLN geschiedenis is dit pas de tweede Ferrari-overwinning sinds 2011.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Start R3
Start van de 59 ACAS H&R Cup. Ditmaal beduidend minder deelnemers dan bij de openingswedstrijden.

Verrassende Ferrari-zege op de Nordschleife
De WTM Ferrari 488 GT3 van de combinatie Krumbach/Kainz/Weiss domineerde, met uitzondering van het eerste uur, vrijwel de gehele wedstrijd. De polesittende No 59 Manthey Porsche van de combinatie "Steve Smith''/"Randy Walls"/Sven Müller heerste alleen in het eerste wedstrijd uur. Uiteindelijk zou de No 59 als vierde geklasseerd worden.

Georg Weiss:" Aan het begin was ik er niet van overtuigd of de voorsprong op de Manthey Porsche wel voldoende was. Ik ben dolgelukkig dat het met ons team na 10 jaar eindelijk gelukt is om te winnen. Een fantastische gebeurtenis. In deze auto heb ik veel vertrouwen. En naast de goede performance beschikken wij over een uitstekende airconditioning die wij vandaag zeker gebruikt hebben" WTM is na vele jaren Manthey Porsche voor dit seizoen naar Ferrari overgestapt" Op 14 mei 2011 behaalde het team van Farnbacher met de combinatie Marco Seefried en Jamie Melo Jr. de allereerste Ferrari-overwinning in de VLN.

Ferrari Na zes jaar eindelijk weer een Ferrari-zege op de Nordschleife.

Aanvankelijk bezette de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS van de combinatie Jeffrey Schmidt/Michael Ammermüller de tweede plek maar deze moest kort voor het einde voor ongeplande stop naar binnen. Bij het wegrijden verloor Schmidt veel tijd omdat de auto aanvankelijk weigerde te starten en viel naar de vierde plek terug. De No 12. Manthey Porsche van Klohs/Laminet/Kern profiteerde. Het Manthey Trio was meer dan tevreden. " Van het ProAm klassement hebben wij geen hattrick kunnen maken maar het is super om als tweede op het podium te staan" aldus Otto Klohs.

VLN duel Ferrari Porsche
Het eeuwige duel Ferrari-Porsche. Ook op de Nordschleife.

De Renault R.S.-01 van "Dieter Schmidtmann"/Heiko Hammel/Michele di Martino kwam oorspronkelijk als derde over de streep maar werd vanwege een tijdstraf naar de zevende plek teruggezet. (Negeren van een Code 60 fase)Daardoor profiteerde de Land Motorsport Audi R8 LMS alsnog en werd als derde geklasseerd. Michael Ammermüller: "Als ik weer de kans krijg om VLN te rijden, ben ik er zeker weer bij."

De Landgraf Motorsport Mercedes AMG GT3 van de combinatie Stefan Schmickler/Kai Riemer eindigde als vijfde. Daarachter volgde de Walkenhorst BMW Z4 GT3 van Peter Posavac/Alex Lamberty/Claudia Hürtgen. Tevens winnaars van het amateurklassement.

Het team van Frikadelli Racing besloot om beide 911 GT3's nog voor de wedstrijd terug te trekken. Voor de eerste maal dit seizoen was men van Michelin naar Pirelli overgestapt maar het Cult Team uit de Eifel slaagde er niet in om voor beide auto's een passende set-up te vinden.

Veel spanning in de V4 klasse
In de V4 klasse was er veel strijd. En na vier uur wedstrijd bedroeg het verschil tussen de BMW's van Christopher Rink, Danny Brink und Phillipp Leisen enMarcel Manheller und Hajo Müller slechts 2.394 secsIn de TCR klasse ging de zege naar de Seat Sport Leon TCR van FEV racing met Benedikt Gentgen/Marcel Willert De allereerste overwinning voor dit team.

Met een derde overwinning in de V5 klasse gaat de combinatie Norbert Fischer, Christian Konnert en Daniel Zils nu overall aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Winnaars R3
De gelukkige Ferrari-winnaars Krumbach/Weiss/Kainz.

Uitslag
1. #22 Wochenspiegel Team Monschau / Ferrari 488 GT3 / Krumbach, Weiss, Kainz
2. 2. #12 Manthey Racing / Porsche 911 GT3 R / Klohs, Jaminet, Kern
3. 3.#28 Land Motorsport / Audi R8 LMS / Ammermüller, Schmidt .4.
4.#59 Manthey Racing / Porsche 911 GT3 R / Müller, Walls, Smith
5. #44 Landgraf Motorsport / Landgraf, Schmickler, Schmickler, Riemer
6. #36 Walkenhorst Motorsport / BMW Z4 GT3 / Posavac, Lambertz, Hürtgen
7. 3. #55 Renault RS 0.1 / Hammel, di Martino, Schmidtmann
8. #62 GIGASPEED Team GetSpeed Performance / Porsche 911 GT America / Kräling, Gindorf, Brück
9. #1 GIGASPEED Team GetSpeed Performance / Porsche 911 GT3 Cup / Mies, Scheerbarth, Jans
10. #88 Manthey Racing / Porsche 911 GT3 Cup-MR / Aust, Laser, Oeverhaus
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet