GT

GT: Yelmer Buurman verovert pole op Circuit Paul Ricard

VSA BEC PRI17 DC9T3838 3

Yelmer Buurman heeft op het Circuit Paul Ricard de pole position voor de derde ronde van de Blancpain GT Series Endurance Cup gepakt. In de allerlaatste seconden van de kwalificatie zette de Nederlander de snelste tijd neer en versloeg hij daarmee Ferrari-rijders Davide Rigon en Alessandro Pier Guidi om zo de eerste pole van het jaar te pakken.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

De derde en laatste kwalificatie bleek ook op een zonovergoten Circuit Paul Ricard de doorslaggevende sessie te zijn. Mercedes-AMG Team HTP Motorsport-rijder Franck Perera was de eerste die een serieuze tijd liet noteren, maar de tijd van de Fransman werd al snel verbeterd.

Davide Rigon, Alessandro Pier Guidi en Yelmer Buurman waren in Q3 snel onderweg. Toen na vijftien minuten de zwart-wit geblokte vlag werd getoond was het Davide Rigon die met de SMP Racing Ferrari 488 GT3 het snelste was (1:56.772), maar achter hem waren Pier Guidi (#50 Spirit of Race Ferrari 488 GT3) en Buurman nog met een snelle ronde bezig.

VSA BEC PRI17 GR8R3535

Pier Guidi kwam op de streep 0,126s tekort om Rigon van de eerste plaats te stoten en het leek een Ferrari 1-2 te worden, zeker omdat Buurman niet de overall snelste sectortijden liet noteren. De persoonlijke snelste sectortijden waren echter genoeg om de Mercedes-AMG GT3 voor de Ferrari's te krijgen, want toen Buurman over de streep reed bleef de klok op 1:56.442 staan, 0,031s sneller dan Rigon.

Achter Buurman, Rigon en Pier Guidi kwalificeerde Albert Costa de Emil Frey Jaguar op de vierde plaats, voor de HTP Mercedes-AMG GT3 van Perera en de Bentley Continental GT3 van Steven Kane

Renger van der Zande, die dit weekeinde Tristan Vautier vervangt bij AKKA ASP, kwam met zijn teamgenoten tot plaats 9, Robin Frijns kwalificeerde zich als 13e, terwijl WRT-teamgenoot Pieter Schothorst vanaf de 22e plaats zal vertrekken. Indy Dontje kwam niet verder dan de 43e plaats, maar de Mercedes-rijder eindigde nog wel voor Niek Hommerson (47e) en Max van Splunteren (51e).

VSA BEC PRI17 DC9T3454

De wedstrijd gaat om 18.00 van start en is live te volgen op de site van de Blancpain GT Series en op televisie bij Motorsport.tv en Eurosport (laatste deel).

Uitslag kwalificatie Blancpain GT Series Endurance Cup Circuit Paul Ricard

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet