Groeten uit ...

Sportscars: Groeten uit Le Mans - 2017

Le Mans Groeten 2017 BVDW-141
Klassieke Le Mans-foto, maar hij blijft prachtig!

Meer dramatiek kan niet, daar was vrijwel iedereen het na de editie van de 24 Uur van Le Mans van vorig jaar wel over eens. Maar het bleek slechts een voorproefje van wat ons dit jaar in de race allemaal te wachten stond. Van een bijna-sensatie door een LMP2 winst, een auto die ondanks een uur in de pits toch nog wint (een winnaar met zo'n tijdverlies was er voor het laatst in 1979, toen de Kremer-Porsche met Ludwig en de gebroeders Whittington ondanks heel veel problemen won), een diskwalificatie 24 uur na de finish, een rijder met overall en helm die door een andere coureur voor een marshal wordt aangezien... Teveel verhalen om op te noemen. En dat was dan het sportieve gedeelte. Want natuurlijk was er veel meer in Le Mans. Genoeg voor een heel uitgebreide 'Groeten uit'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Bob van der Wolf, René de Boer/Rebocar

IMG 5532

Al ben je er al tientallen keren geweest, wanneer je dit bord langs de snelweg ziet, dan komt dat unieke gevoel weer naar boven: "We zijn er weer". Le Mans blijft altijd fascinerend.

IMG 5669

Het bewijs: we zijn er.

IMG 5594

Op dinsdag, als de wegen nog niet afgesloten zijn, eerst een traditioneel rondje circuit. Andere Nederlanders kwamen ook op dit idee, Lucien, Randy, Erwin en Roger (vlnr) uit Noord-Brabant en Limburg. Roger had al meer ervaring, voor de andere drie was het de eerste keer. "De deelname van een Nederlands team maakt het natuurlijk wel specialer", zeiden ze.

IMG 5581

En in Arnage kom je dan zomaar een Ford GT in het wild tegen.

IMG 5622

Op dinsdagmiddag is er de traditionele handtekeningsessie in de pitstraat. Hier Ho Pin Tung en zijn teamgenoten.

IMG 5636

Philippe Graton zette heel wat handtekeningen in zijn Michel Vaillant-stripboeken.

Le Mans Groeten 2017 BVDW-2

Ook volop gelegenheid voor een ronde door pits en paddock. Wielen en banden moeten goed schoon zijn.

Le Mans Groeten 2017 BVDW-3

De DH Racing-Ferrari, grotendeels ontmanteld.

Le Mans Groeten 2017 BVDW-5

Zorgvuldig bestickeren.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 juni 2017 11:37

  Altijd leuk om te lezen!

  • 3
  • 0
   
  Dirk 22 juni 2017 12:48

  "Helaas ook een fenomeen dat bij Le Mans hoort is het stelen van andermans eigendom in het perscentrum. Deze waarschuwing hing er niet voor niks." Wauw, dit vind ik wel heel vreemd en verontrustend, je bent toch onder professionals.. zou ik denken...

  • 6
  • 0
   
  René de Boer 22 juni 2017 13:22

  Dirk, dat vind ik ook vreemd en verontrustend. Naar wat ik begreep viel het dit jaar mee, maar in voorgaande jaren werd er ook al best veel gestolen. De professionals zijn het probleem niet, en 75 procent van de mensen daar kennen elkaar ook, maar het zijn juist die 25 procent niet-reguliere 'verslaggevers' die het probleem vormen. Die via, via een opdracht regelen, er een leuke vakantie van maken, en er soms ook in het perscentrum niet voor terugdeinzen om wat mee te nemen als de kans zich voordoet. Ooit, nog in de vorige eeuw (opa vertelt!), was ik in Le Mans met een accreditatie op naam van een groot Nederlands dagblad. En wat schetst mijn verbazing toen ik bij de ontvangstbalie kwam en daar te horen kreeg: 'Uw collega's hebben de kaarten al opgehaald'. Dat bleken mensen van de advertentieafdeling te zijn. Tegenwoordig moet je een paspoort of ID-kaart laten zien en persoonlijk tekenen voor ontvangst, kaarten halen voor anderen gebeurt (in principe) niet meer. En natuurlijk wordt er bij de ingang van het perscentrum ook gecontroleerd, maar in elk systeem zitten gaten. Om nog maar te zwijgen over de honderden mensen die in de loop van de week via rondleidingen door het perscentrum worden geloodst. Oplettend blijven is dus ook in Le Mans het devies. Jammer, maar waar.

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 22 juni 2017 20:27

  Hele mooie foto's en leuk geschreven , maar ik mis alleen de foto's van de mad friday en van de campings rondom het circuit.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet