TCR Series

TCR International: Dubbelslag voor Attila Tassi op thuiscircuit Hungaroring

2017 Hungaroring Race 1 podium

De afgelopen woensdag 18 geworden Attila Tassi kon zijn verjaardag niet op een betere manier vieren. De twee races op zijn thuiscircuit de Hungaroring bleken een ware triomftocht te worden voor de jonge Hongaar. Blijdschap bij de rijder na twee overwinningen, zijn team M1RA en Norbert Michelisz die een dubbelrol speelde als teameigenaar en coureur. Tassi brak de ban en behaalde zijn eerste twee overwinningen in de TCR International Series, waarbij hij van een vierde naar de eerste plaats sprong in de titelstrijd, met zes punten voorsprong op zijn teamgenoot Roberto Colciago.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's en film: PR

2017 Hungaroring Race 1 start


Michelisz vevulde zijn rol als 'bodyguard' in beide races met verve. Eerst verdedigde hij Tassi op weg naar zijn overwinning in race één en herhaalde deze tactiek in de tweede wedstrijd door grote concurrent Jean-Karl Vernay af te houden, zodat Colciago met een vijfde plaats verder uitliep op de Fransman, die met een derde en zevende plaats nu 13 punten achterstand heeft op Tassi en zeven op Colciago.

2017 Hungaroring Race 2 startRace 2: Møller sprint weg vanaf pole positie, gevolgd door Altoè en Tassi, die van de achtste naar de dercde plaats schiet. Na de eerste bocht komen er een flink aantal wagens met elkaar in botsing. Kajaia's Alfa Romeo, Morbidelli's Volkswagen en Lloyd's SEAT moeten opgeven.

Een andere titelkandidaat maakte een slecht weekend mee. Stefano Comini had problemen met de extra succesballast aan boord van zijn Comtoyou Racing Audi RS 3 en had niet de juiste snelheid. De Zwitser behaalde maar één schamel puntje en zakte in de kampioenschapstrijd van een eerste naar een vierde plek met 25 punten achterstand op Tassi. Pepe Oriola keerde terug op het podium met een tweede plaats in de tweede race en steeg naar een vijfde plaats algemeen met 42 punten achterstand op Tassi.

UITSLAG RACE 1

UITSLAG RACE 2

2017-2017 Hungaroring Race 2---09 Attila Tassi 219

STAND NA 12 RACES

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet