NASCAR

NASCAR: Kyle Larson bezorgt Cars3 Chevrolet Vaderdag-zege op Michigan

Met de fraai gedecoreerde Cars3 Chevrolet gaf Ganassi-coureur Kyle Larson zichzelf een aardig Vaderdag cadeautje op Michigan. Voor de pas 24-jarige Larson betekende het zijn derde Cup-zege. Larson won vanaf pole en sloeg inde laatste 15 ronden toe. Chevrolet merkgenoot Chase Elliott eindigde als tweede.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Larson winnaar
Prachtige foto van Kyle Larson na zijn zege burnout in de Cars3/Target Ganassi Chevrolet


Kyle Larson bezorgt Cars3 Chevrolet Vaderdag-zege op Michigan
Met een tweede seizoenszege op Michigan International Speedway kreeg Larson opnieuw de leiding in de tussenstand van het kampioenschap in handen. Met de No 42 Cars3/Target Chevrolet reed Larson ruim 96 van de 200 ronden tellende wedstrijd op kop. Vijftien ronden voor het einde nam Larson definitief de kop van Kyle Busch over.

Na een neutralisatie voor debris(brokstukken) bevonden Busch en Larson zich met nog 15 ronden te gaan in eerste en tweede positie. Bij de herstart nam Busch de leiding maar Larson beschikte over iets vermogen en ging in Turn 1 onderaan Larson voorbij. Vervolgens wist Larson in de FireKeepers Casino 400 nog twee herstarts te overleven en versloeg HMS-coureur Chase Elliott met een voorsprong van 0.993 secs.

Truex Jr Larson Larson en Martin Truex Jr. bepaalden het wedstrijdbeeld.

Martin Truex Jr. eindigde met de Furniture Row Toyota als zesde en moest ondanks twee segment-overwinningen op Michigan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap aan Larson afstaan.

Kyle Larson: "De No 78 van Truex Jr. was een klasse apart vandaag. Ik weet dat ik veel rondes aan de leiding reed, maar als hij de leiding wilde hebben, leek het wel alsof hij op een soort nitro knop drukte en gewoon ging cruisen om het te checken. Onze auto was goed voor een derde of vierde plek en om hier dan als winnaar te eindigen maakt het wel bijzonder.Ryan Blaney gaf mij bij de laatste herstart in de 181e ronde een fantastische push. Ik wist dat de Penske auto's telkens goed wegkwamen. Dus ik was erg blij om die in mijn achteruitkijkspiegels te zien. Voor mij was het erg belangrijk om al die herstarts te overleven. Ik kan niet dankbaar genoeg zijn.
De Cars 3 Chevy was erg snel. Cool om dit op vaderdag te winnen. Vaak zijn we dichtbij andere overwinningen geweest. Dit is onze tweede Cup-overwinning dit seizoen en zes tweede plekken. Tot nu toe een goed seizoen waarop we verder voort kunnen bouwen."

Chase Elliott behaalde zijn derde achtereenvolgende Top 5 finish op Michigan en de negende Top 10 finish dit seizoen. Elliott: "Wij hebben een paar maal de kans gehad. Maar het werkte gewoon niet. Wij gaan in ieder geval door. Kyle had een snelle auto. Volgende week proberen we hem te verslaan."


Brad Keselowski Thuiswedstrijd
Dramatische thuiswedstrijd voor Brad Keselowski. Slechts 16e.

Joey Logano eindigde als derde. Logano:" Ik weet niet of die auto wel goed genoeg was voor een derde plek. Wel trots op het resultaat. Had de laatste herstart graag nog een keer overgedaan. Wenste dat ik tweede geworden was. Ik had een goede start maar de onderste lijn zat verstopt en toen passeerde Denny Hamlin mij. Maar het was gewoon racen. Het momentum een beetje bijstellen en gewoon voor goede solide Top 5 resultaten zorgen."

Voor Logano's teamgenoot Brad Keselowski werd diens thuiswedstrijd met een zestiende plek een zware teleurstelling. "Wij waren gewoon niet waar we moesten zijn. Er waren wat lichtpuntjes maar dat was het dan ook wel."

Teameigenaar Tony Stewart stelde de debris neutralisaties ter discussie. Zeker omdat zijn rijder Clint Bowyer bij één van de herstarts de muur raakte en vervolgens Danica Patrick in 15e positie ook nog eens zwaar de muur inging bij een incident waarbij ook haar teamgenoot Kevin Harvick betrokken was. Patrick bleef ongedeerd.

High five
Jimmie Johnson's crew voor de wedstrijd.

Tony Stewart: "Een schande dat "debris" neutralisaties de dag van een aantal rijders aan het eind van de wedstrijd verwoest heeft."
Jimmie Johnson eindigde als tiende en tekende kort voor de wedstrijd op Michigan opnieuw een meerjarig contract met het team van Hendrick Motorsports.

Vaderdag
Kyle Larson. "Kijk dit is nu een vaderdagsgeschenk."

Uitslag
1. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
2. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
3. Joey Logano Ford 200 ronden
4. Denny Hamlin Toyota 200 ronden
5. Jamie McMurray Chevrolet 200 ronden
6. Martin Truex Jr Toyota 200 ronden
7. Kyle Busch Toyota 200 ronden
8. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
9. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 200 ronden
10. Jimmie Johnson Chevrolet 200 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet