DTM

DTM: Geen BMW manipulatie maar Audi's Jamie Green gediskwalificeerd.

De sportcommissarissen waren unaniem van oordeel dat er met het Maxime Martin incident op de Hungaroring van manipulatie geen sprake was, maar Jamie Green werd na een protest van Team HWA uit de uitslag geschrapt.

Tekst Willem J. Staat
Foto Audi

Audi Armada
Audi slachtoffer van de nieuwe Performance regels en een diskwalificatie op de Hungaroring. Na drie races rommelt het aardig binnen het DTM.


Geen BMW manipulatie maar Audi's Jamie Green gediskwalificeerd
Zes uur na afloop van de wedstrijd op de Hungaroring werd Jamie Green definitief uit de uitslag geschrapt. Sinds enkele weken staat volgens het reglement een gat diffusor aan de voorzijde ter discussie. Wel of niet dichtmaken? Uiteindelijk werd overeengekomen dat dit gat open blijft. Bij de Audi van Jamie Green was dit gaat toch dichtgemaakt. Volgens artikel 2.10.1 van het DTM reglement moeten alle eenheidsonderdelen gelijkwaardig zijn. Maar ook zonder protest van HWA zou Green zeker gediskwalificeerd zijn. Door de diskwalificatie verliest Green zes punten en heeft nu weer 14 punten achterstand Lucas Auer, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Team Rosberg heeft in ieder geval bezwaar tegen deze beslissing aangetekend.

Met betrekking tot de nieuwe regels van de Performance gewichten, krijgt Audi er mogen vijf kilo bij, terwijl zowel BMW als Mercedes vijf kilo mogen inleveren. BMW beschikt over 1115 kg, Mercedes over 1125 en Audi ligt daar met 1120 kg precies tussen. Dieter Gass van Audi was boos. "Iets dat we eigenlijk helemaal niet willen we zien. We hebben een snelle auto en gaan(na de neutralisatie) nog met lege handen naar huis." aldus Gass.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet