NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin verslaat Rookie William Bryon op de Xfinity finish in Michigan

In een spectaculaire finish ontfutselde JGR-coureur Denny Hamlin rookie William Bryon de zege. Voor Hamlin betekende het zijn eerste Xfinity-overwinning sinds de lente van 2015 toen hij in Charlotte de overwinning pakte.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017  Finish
Wat een finish op Michigan. Rookie Bryon wordt op de finish door de JGR Toyota van Denny Hamlin verslagen.

Denny Hamlin verslaat Rookie William Bryon op de Xfinity finish in Michigan
Rookie William Bryon was dicht bij zijn allereerste Xfinity-zege maar werd op de finish door Denny Hamlin verslagen. De JGR-coureur reed op de Michigan International Speedway ruim 34 ronden aan de leiding. Negen ronden voor het einde was er neutralisatie voor brokstukken(debris). "Het laatste dat ik wilde zien was een neutralisatie kort voor het einde" verklaarde Hamlin achteraf.

Bij de herstart nam Brad Keselowski de leiding, maar de pas 19-jarige Bryon ging al snel aan de Penske-rijder voorbij. Een spin van Matt Tifft zorgde twee ronden voor het einde voor de allerlaatste neutralisatie. De beide JR Motorsport Chevrolets van Bryon en Sadler namen direct de leiding met Hamlin in hun kielzog. Hamlin ging onderaan Bryon voorbij en pakte zijn eerste Xfinity-zege dit seizoen.

Denny Hamlin: "Bryon deed fantastisch werk en hij wist ook dat hij over een goede auto beschikte. Dit wordt één van de nieuwe jonge NASCAR supersterren. Hij gleed een beetje weg maar gaf mij linksachter toch een beetje ruimte. Voor deze overwinning ben ik trots op mijn team."

2017 Hamlin 1 Zege burn-out van Denny Hamlin in Michigan.

Voor de jonge Bryon is dit zijn beste Xfinity-resultaat tot nu toe. Vorig jaar won hij zes wedstrijden in de Camping World Truck Series en Bryon is nu hard op weg om Rookie van het jaar te worden.4

William Bryon: "Bij de herstart was Elliott Sadler behoorlijk aan het pushen waardoor we aan de leiding kwamen. In Turn 1 en 2 konden we die vasthouden. Maar in de slotfase hadden we onvoldoende in huis waarvan Hamlin kon profiteren."

Met een derde plek behoudt Elliott Sadler de tussenstand in het kampioenschap. De derde plek betekende voor Sadler zijn 11e top 10 resultaat dit seizoen, tevens zijn tweede achtereenvolgende Top 5 en Top 10 resultaat.

Elliott Sadler: "Bryon deed het uitstekend.Misschien had ik nog beter gedaan als ik hem nog iets meer gepushed had maar hij deed het fantastisch en hoeft zijn hoofd niet te laten hangen. Zeker niet als je door JGR en Denny Hamlin verslagen wordt."

Brad Keselowski en Kyle Busch presteerden het om elkaar al voor de eerste bocht vanaf te raken. Busch spinde van de baan, maar kon zijn weg vervolgen. Keselowski reed 54 ronden op kop en schreef zelfs het eerste wedstrijdsegment op zijn naam. Bij JGR slaagde men erin om aan de auto van Busch de nodige reparaties uit te voeren waardoor hij er alsnog in slaagde om als vijfde te eindigen.


MIS NXS VL 061717
Eerste Xfinity-zege voor Hamlin sinds 2015.

Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 125 ronden
2. William Bryon Chevrolet 125 ronden
3. Elliott Sadler Chevrolet 125 ronden
4. Brad Keselowski Ford 125 ronden
5. Kyle Busch Toyota 125 ronden
6. Ty Dillon Chevrolet 125 ronden
7. Paul Menard Chevrolet 125 ronden
8. Ryan Reed Ford 125 ronden
9. Branden Jones Chevrolet 125 ronden
10. Cole Custer Ford 125 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet