TCR International

TCR International: Borković and Colciago delen de winst in Oostenrijk. Zware crashes in bocht 9

2017 Salzburgring Race 1 Borkovic

Dit seizoen zal het Oostenrijkse uitstapje van de TCR International Series worden herinnerd door de zware crashes in bocht 9, waarbij vier wagens in afzonderlijke ongelukken het slachtoffer waren. In het geval van de crash van Jean-Karl Vernay, had dit voor de Fransman grote gevolgen voor zijn plaats in het kampioenschap. De Leopard Racing team-coureur kwam als koploper naar de Salzburgring, maar zakte naar een derde plaats (113) achter de nieuwe leider Stefano Comini (125) en Roberto Colciago (122). Ook Rob Huff maakte een zware crash mee, waarbij zijn VW op hoge snelheid de rail raakte en een flink aantal keren over de kop ging.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: PR

Het Leopard Racing team staat voor een bijna onmogelijke opdracht om voor aanstaande vrijdag twee nieuwe Volkswagens op te bouwen voor de vrije trainingen op de Hungaroring. Het goede nieuws is dat na de hoge snelheidscrashes de TCR-wagens veilig blijken te zijn, zodat de vier rijders ongedeerd konden uitstappen. Alleen Rob Huff had wat schaafwonden aan zijn linker elleboog.

2017 Salzburgring Qualifying Borkovic

Dušan Borković won op overtuigende wijze race 1, Roberto Colciago overheerste in de tweede race. Mat'o Homola zorgde voor blije gezichten in het Opel-kamp met zijn eerste podium in deze internationale serie ( tweede in race 1).
De andere podiumgangers waren ook tevreden: Attila Tassi (tweede in race 2) had na zijn zware crash op vrijdag nooit kunnen vermoeden dit weekend nog op een podium te staan.

2017-2017 Salzburgring Friday---09 Attila Tassi 4

De jonge rijder werd gered door een gezamenlijk initiatief van M1RA en JAS, die een nieuwe wagen voor hem regelden. De geslepen Comini zorgde weer voor zijn gebruikelijk show, een mix van aanvallen en verdedigen zorgde voor twee derde plaatsen en de koppositie in het kampioenschap. De serie zal aankomend weekend ronde 11 en 12 betwisten op de Hungaroring in Boedapest.

De puntenstand en uitslagen van de Salzburgring blijven nog onder voorbehoud na een protest van het Lukoil Craft-Bamboo team tegen vier wagens, de Alfa Romeo's van Kajaia en Borković en de beide Opels van Homola en Jäger), vanwege hun turboladers.

2017-2017 Salzburgring Saturday---55 Ferenc Ficza 50

De Hongaarse rijder Ferenz Fisca ging er tijdens de eerste vrije training hard af in bocht 9. De rijder klaagde na het ongeluk over pijnlijke ribben en kwam zondag niet meer aan de start voor beide races.

Race 1 – Borković wint, zware crashes Leopard-duo Rob Huff en Jean-Karl Vernay
Dušan Borković reed naar een onbedreigde overwinning – de tweede voor hem en de derde voor GE-Force en de Alfa Romeo Giulietta TCR - in een race die dramatisch eindigde voor Leopard Racing.Zowel Rob Huff als Jean-Karl Vernay gingen hard van de baan af, geschrokken maar gelukkig ongedeerd stapten ze uit. De Opel Astra van Mat'o Homola startte vanaf poleposition, maar werd al voor de eerste bocht ingehaald, na een raketstart van Borković, die op kop zijn voorsprong vergrootte.

2017 Salzburgring Race 1 Homola

Homola werd gedwongen om zich te verdedigen tegen eerst Pepe Oriola en in de slotfase tegen Stefano Comini, die zijn Audi RS3 LMS ten koste van beide SEAT rijders Oriola en James Nash naar voren wist te werken. Net voor de tweede safetycarperiode, lukte het lokale coureur Thomas Jäger om Oriola and Nash te verschalken voor een fraaie vierde plaats.

UITSLAG RACE 1

2017 Salzburgring Race 2 Colciago


Race 2 – Colciago en Tassi zorgen voor een 1-2 voor M1RA
Roberto Colciago en Attila Tassi finishten eerste en tweede en zorgden toch nog voor een glorieus einde van het weekend, wat vrijdag startte met veel drama na de horror crash van Tassi in de eerste vrije training.

Na het doven van de startlichten reed Colciago onbedreigd naar zijn derde winst van dit seizoen, mede geholpen door de heftige strijd om de tweede plaats. Een trein van zeven wagens maakte aanspraak op de podiumplaatsen. Tassi had een geweldige start en sprong naar de vierde plaats en haalde daarna James Nash en Gianni Morbidelli in. Hij moest zijn tweede plaats in de slotfase met alle macht verdedigen tegen de aandringende Stefano Comini.
De winnaar van de eerste race Dušan Borković eindigde in het grind waarschijnlijk na een gebroken aandrijfas. Ook Pepe Oriola raakte van de baan in bocht 9, terwijl een aantal andere rijders (Kajaia, Demoustier, Bettera) lekke banden kregen door de rommel op de baan.

Thomas Jäger herhaalde zijn vierde plaats en ook Jens Reno Møller scoorde opnieuw; Gianni Morbidelli werd als vijfde geklasseerd, de beste prestatie voor hem en zijn WestCoast Racing tot nu toe.

2017-2017 Salzburgring Race 2---Podium Race2 9

UITSLAG RACE 2

STAND na 10 races

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet