NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski zorgt voor fraaie Xfinity finish Pocono

Penske-coureur Brad Keselowski zorgde in de Xfinity-wedstrijd op Pocono voor een fraai slot door Kyle Larson op de allerlaatste meters te verslaan. Voor Keselowski betekende het zijn eerste Xfinity-zege dit seizoen en de 35e in 245e Xfinity-deelnames.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Brad Pocono 1
Brad Keselowski reed op Pocono een schitterende Xfinity-wedstrijd.


Brad Keselowski zorgt voor fraaie Xfinity finish Pocono
Bij de allerlaatste herstart met nog 17 ronden te gaan bevond Keselowski zich nog aan de leiding maar zakte na een incident van Elliott Sadler naar de 12e plek terug. Al snel vond Brad zijn momentum weer terug en kreeg aansluiting bij de leiders.In de allerlaatste ronde kreeg hij Kyle Larson in het vizier en pakte in het zicht van de finish definitief de leiding en de zege.Justin Allgaier was niet echt een factor maar vond dankzij een uitstekende strategie aansluiting bij de koplopers en ging na het contact tussen Keselowski en Larson eveneens aan laatstgenoemde voorbij.

Justin Allgaier: "Er zat genoeg snelheid in onze Chevrolet. Wij hadden alleen een goed uitgangspositie nodig. In het begin raakten we wat achter maar toen het team een goede beslissing nam, slaagden we er bij een goede herstart toch weer in, om de aansluiting te vinden. Helaas beschikten wij over onvoldoende snelheid, om de No22 Keselowski te passeren."

Kyle Larson: "Ik beschikte over een auto die goed was voor een derde/vijfde plek. De No 22 was gewoon beter dan iedereen. Teleurgesteld dat ik niet kon winnen, maar een mooie dag voor het ENOS Team. Gedurende de wedstrijd maakten zij die auto wel steeds beter. Maar voor het einde gewoon niet goed genoeg. Maar voor ons toch een goede wedstrijd."

Een duwtje van Elliott Sadler hielp Keselowski weer op kop, maar hij bleef wel doorduwen, waardoor de No 22 er bijna vanaf ging. In de 97e ronde ging Brad aan Allgaier voorbij en toen de No 7 iets dwars ging sloeg Keselowski toe.

2017 Larson Pocono De auto van Kyle Larson was gewoon niet goed genoeg voor een podiumplek.

Keselowski: "Ik ging aan een groepje auto's voorbij en pushte zo hard ik kon. Kyle had duidelijk moeite. Hij was duidelijk loose, maar hield hem toch fantastisch onder controle waardoor ik geen aansluiting kreeg. In de laatste ronde zat ik bovenop zijn bumper en toen was hij wederom "loose" Op de backstretch probeerde hij nog eens zijdeling te draften. Dat was wel "cool" Fantastische wedstrijd. Erg blij voor de No 22 want het is al een tijdje geleden dat Discount Tire auto in Victory Lane stond. Zonder hen had ik waarschijnlijk geen NASCAR-carriere gehad. Goed voor mij en het team." Keselowski schreef ook de beide wedstrijdsegmenten op zijn naam.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 100 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 100 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 100 ronden
4. Elliott Sadler Chevrolet 100 ronden
5. Daniel Suarez Toyota 100 ronden
6. Brendan Gaughan Chevrolet 100 ronden
7. Cole Custer Ford 100 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 100 ronden
9. Daniel Hemric Chevrolet 100 ronden
10. Matt Tifft Toyota 100 ronden

2017 Brad Pocono 2
Eindelijk de fel begeerde Victory Lane sticker op de No 22.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet