GT

GT: Audi domineert Blancpain Sprint Cup Main Race op Zolder

VSA BSS ZOL17 DC9T8267

Belgian Audi Club Team WRT heeft ook de Main Race van de Blancpain GT Series Sprint Cup op het circuit van Zolder gewonnen. Markus Winkelhock en Will Stevens versloegen dankzij een snelle pit stop merkgenoten Clemens Schmid en Filip Salaquarda. Stuart Leonard en Robin Frijns eindigden als derde.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Michael Meadows was bij de start sneller weg dan Stuart Leonard en pakte de leiding, maar de Britse rijder viel ver terug nadat hij kort na elkaar twee keer een drive-through kreeg. De eerste drive through was voor een jump start en de tweede werd uitgedeeld omdat de Mercedes drie minuten voor de start nog op de airjacks stond.

Door de straf van Meadows werd het gevecht tussen Clemens Schmid en Markus Winkelhock een gevecht om de leiding. Winkelhock probeerde Schmid meerdere keren te passeren, maar de ISR-rijder wist zijn Audi voor die van de WRT-rijder te houden. Toen de pit window open was kwam het duo gelijktijdig de pits in. Snel handelen van de WRT-crew bezogde Winkelhock's teamgenoot Will Stevens de leiding en ondanks een Full Course Yellow en een Safety Car in de slotfase, wist Stevens de eerste plaats te behouden.

De Full Course Yellow en daaropvolgende Safety Car werden veroorzaakt door de gestrande HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Jimmy Eriksson, die bij de Jacky Ickx-bocht werd geraakt door Daniel Juncadella. Eriksson parkeerde zijn auto bij het eerste gat in de pit muur, maar de marshals kregen de auto niet van het circuit. Omdat er een takelwagen aan de pas moest komen, had wedstrijdleider Alain Adam geen andere keuze dan een safety car.

Bij herstart probeerden Robin Frijns en Dries Vanthoor Filip Salaquarda in te halen, waardoor Stevens kon weglopen. De Tsjech wist de twee WRT Audi's achter zich te houden en eindigde achter Stevens als tweede. Frijns eindigde de race als derde, voor Vanthoor.

Jules Szymkowiak eindigde met de HTP Mercedes-AMG GT3 als achtste algemeen en eerste in de Silver Cup, een plaats voor Pieter Schothorst met de Team WRT Audi R8 LMS. Carlo van Dam eindigde met zijn Ferrari 488 GT3 als tweede in de Pro-AM Cup, terwijl Max van Splunteren met de Lamborghini de laatste podiumplaats in de Silver Cup wist te veroveren.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet