GT

GT: Robin Frijns en Stuart Leonard winnen eerste race op Zolder

VSA BSS ZOL17 GR8R9629

Na vier Lamborghini zeges op rij hebben Robin Frijns en Stuart Leonard Audi de eerste zege van het seizoen in de Blancpain GT Series bezorgd. Het WRT-duo versloeg in de Qualifying Race AKKA ASP-rijders Michael Meadows en Raffaele Marciello. Carlo van Dam en Piti Bhirombhakdi wonnen met hun Ferrari 488 GT3 de strijd om de Pro-AM Cup.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Niet voor het eerst dit seizoen ging het bij de start mis. Frank Stippler raakte de Strakka McLaren van Come Ledogar voor het aanremmen van de eerste bocht en de Fransman, die Loris Hezemans vervangt, raakte op zijn beurt de Lamborghini van Mirko Bortolotti, de leider in het kampioenschap.

De Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS van Robin Frijns vertrok vanaf pole en bleef daardoor bij de start uit de problemen. Na de rijderswissel moest teamgenoot Stuart Leonard de strijd aangaan met oud-teamgenoot Michael Meadows en Franck Perera, tot de Fransman een stop en go kreeg en ver terug viel.

VSA BSS ZOL17 GR8R9257

In de slotfase zette Meadows de druk er vol op bij Leonard, maar hij wist de Audi-rijder niet te passeren. Na 37 ronden kwam Leonard met een voorsprong van 0,798s als winnaar over de streep voor Meadows. De 1-2 van Leonard en Meadows bleek tevens een mooi eerbetoon aan hun onlangs overleden oud-teamgenoot Paul Wilson, wiens uitvaart eerder deze week plaatsvond.

Markus Winkelhock en Clemens Schmid kwamen met de #2 WRT en #75 ISR Audis als derde en vierde over de streep, voor de AKKA ASP Mercedes en de WRT Audi van regerend kampioen Enzo Ide. Jules Szymkowiak eindigde de race als 17e algemeen (tweede in de Silver Cup), terwijl Carlo van Dam en Piti Bhirombhakdi als 18e over de streep kwamen en daarmee de Pro-AM Cup wonnen. Max van Splunteren eindigde de race als 21e, Pieter Schothorst werd 25e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet