Formula Regional European

Enerverend Monaco-debuut voor Richard Verschoor en Jarno Opmeer

rv ktf mon 2

Richard Verschoor en Jarno Opmeer hebben met volle teugen genoten van hun eerste raceweekend op het fameuze stratencircuit van Monaco, al hadden de twee KNAF Talent First-autorensporttalenten gehoopt op betere resultaten in beide Eurocup Formule Renault 2.0-wedstrijden in het prinsdom. Verschoor liet zich desondanks van zijn goede kant zien door de eerste race als vijfde uit te rijden. Daardoor mocht hij als beste rookie het podium beklimmen. Achteraf werd hij vanwege een iets te snelle start helaas teruggezet naar de achtste plaats. In de tweede race finishte Verschoor als achtste, waardoor hij opnieuw punten scoorde. Toch was de 16-jarige KTF Red Bull Junior niet tevreden. Opmeer kwam in de eerste race als 13e aan, maar de tweede race van de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-coureur eindigde na contact al in de eerste ronde.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

jo ktf mon 1


In een drukke meimaand voor de Eurocup Formule Renault 2.0 was Monaco het derde achtereenvolgende raceweekend voor de jongelingen, na Silverstone en Pau in de voorgaande weken. De beide MP Motorsport-coureurs begonnen aan het weekend in de wetenschap dat inhalen in de straten van Monaco een zeer zware opgave is, net als op Pau een week geleden. Een goede prestatie in de kwalificatie was daarom opnieuw van cruciaal belang.

rv ktf mon 1

Verschoor slaagde daar in de eerste kwalificatie redelijk goed in: hij mocht als vijfde starten. Opmeer vertrok als 13e. Beide KTF-rijders wisten zich te handhaven bij de start en finishten in dezelfde positie. Verschoor eindigde daardoor als beste rookie en mocht in zijn eerste weekend op Monaco meteen het podium beklimmen. Zijn vreugde was van korte duur, want het bleek dat de 16-jarige KTF Red Bull Junior iets te snel weg was bij de start. De tijdstraf die Verschoor daarvoor kreeg, zette hem terug naar de achtste plaats, waardoor hij ook de eer van snelste rookie verloor.

jo ktf mon 3

In de tweede kwalificatie noteerden Verschoor en Opmeer respectievelijk een achtste en 14e tijd. Verschoor behield opnieuw die positie en eindigde als achtste, voor Opmeer was de race nog vóór het einde van de eerste ronde afgelopen, na contact met een tegenstander.

rv krf mon 3

"Ik heb echt geleerd dit weekend", zei Verschoor. "Ik ben te lief geweest voor de auto, je moet gooien en smijten met een Formule Renault en dat is niet mijn rijstijl. Meer rookies hebben er last, maar ik heb 't nu door. Bij de start van de eerste race wist ik meteen dat ik te snel weg was, het duurde langer dan normaal en ik wilde zo graag. Door de frustratie reed ik zo agressief dat ik met de top-vijf meekon en een gat sloeg met de rest. Zo moest 't dus! Op het podium staan in Monaco was super om mee te maken, maar ik ben pas tevreden als ik op het echte podium sta, niet het rookie-podium."

jo ktf mon 2

"Het was gaaf en mooi om mee te maken", zei Opmeer over zijn Monaco-weekend, "maar het was jammer van de kwalificatie die niet goed ging. Ik kon de sectortijden niet aan elkaar knopen en werd aan het eind door een miscommunicatie afgevlagd toen ik aan mijn snelle ronde wilde beginnen. De eerste race was vrij eenzaam. Ik had wel een paar kansen, maar verdedigen is zo makkelijk op Monaco. In de tweede race won ik een plekje bij de start, maar bij de haarspeldbocht was het chaos. Iemand tikte mijn voorwiel aan, waardoor de wishbone afbrak – toen was 't meteen klaar."

De twee KTF-talenten hebben nu een maand pauze tot de volgende twee wedstrijden, op 1-2 juli op de Hungaroring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet