VLN

Div: Audi behoudt het commando gedurende de nachtelijke uren 24U Nürburgring

Ook bij zonsopgang weinig verandering in de tussenstand van 24U Nürburgring. In de ochtenduren moest de No 43 Schnitzer BMW van de combinatie Farfus/Lynn/Da Costa/Scheider na een aanrijding zijn derde plek prijsgeven.inmiddels 

2017 Land
De Audi Sport Team Land R8 LMS domineert de wedstrijd.


Tekst en Foto's Willem J. Staat


2017 WRT
Of gaat WRT met Frijns voor de zege?

Áudi behoudt het commando tijdens de nachtelijk uren.
Weinig verandering in de tussenstand van 24U Nürburgring. Zowel de Montaplast by Land en de WRT Audi R8 LMS hebben gedurende de nachtelijke uren volledig gedomineerd. Alleen de Schnitzer BMW M6 GT3 moest in de vroege ochtenduren na een kleine aanrijding één positie prijsgeven. (Update: inmiddels staat Farfus bij Breidscheid stil maar is naar de vierde plek teruggevallen) De combinatie Paltalla/Catsburg/Sims/Westbrook bevindt zich nu in derde positie gevolgd door de Falken BMW M6 GT3 van Dumbreck/Imperatori/Dusseldorp/Seefried. De No 1 Mercedes van Engel/Christodoulou/Buurman/Mezger in vijfde. Hoewel er nog van alles kan gebeuren heeft Maro Engel de hoop op een herhaling van zijn zege uit 2016 in principe opgegeven. Een podiumpositie is het doel. Renger van der Zande bevindt zich met Lance David Arnold/Maximilian Götz in tiende positie. Het terugtrekken van Uwe Alzen om gezondheidsredenen was een zware tegenslag voor het trio.

Om 730u vanochtend bevond de Top 5 zich nog steeds in dezelfde ronde. Onder de weinige prominente uitvallers de No 101 Walkenhorst BMW M6 GT3 van de combinatie Walkenhorst/Tresson/Schwietz/Van Lagen met technische problemen. De enige overgebleven Walkenhorst inschrijving van de combinatie Posavac/Lambertz/Van Lagen/Schultze in de oude BMW Z4 GT3 en bevindt zich momenteel op 20e plek algemeen.

2017 Renault De Renault R.S. 01 is vanwege versnellingsbakproblemen uitgevallen.

Wat de exoten betreft doet de No 22 WTM Rinaldi Ferrari F488 van de lokale combinatie Weiss/Kainz/Krumbach/Keilwitz het uitstekend. Het lokale WTM team bleek gedurende de nachtelijke uren voor de vele fabrieks-ondersteunde teams een opvallend sterke tegenstander.

Een andere opvallende exoot moest in de vroege ochtenduren helaas opgeven. De Renault R.S. 01 van Schmidtmann/Hammel/Schwager viel met een versnellingsbakprobleem uit. Dominik Schwager: "Tot aan het uitvallen ging het eigenlijk boven verwachting en tot aan zonsopgang hebben wij zonder een schrammetje aan de auto geracet. De reparatie aan de versnellingsbak zou teveel tijd in beslagnemen.

2017 WTM
Grote verrassing is de lokale WTM Ferrari tot nu toe.

Ook de beide Glickenhaus exoten bevinden zich nog steeds in de wedstrijd. De verrassende polesitter bevindt zich op een 15e plek, terwijl de No 702 van Mutch/Piccini/Laser Mailleux in 27e. Thomas Mutsch: "Qua rondetijden rijdt de auto gewoon super. Maar helaas hebben wij al sinds de eerste stint problemen met de tankcapaciteit. Voor een stint van acht ronden kunnen wij onvoldoende tanken. En dit kost helaas heel veel tijd."Van de fabrikanten speelde Bentley geen rol van betekenis. Het merk werd door veel technische pech achtervolgd. De No 37 van Brück/Menzel/Verdonck/Jöns bevindt zich achter de No 38 AMG Mercedes AMG GT3 van Heyer/Schneider/Dontje/Assenheimer in 16e en 17e positie.De nieuwe BMW M4 GT3 van Collard/Adorf/Bovingdon/Weidinger doet het eigenlijk probleemloos en bevindt zich momenteel in 38e positie en eerste in de klasse.

BMW M4 GT3
De M4 GT4 ingezet door Sorg Motorsport met steun van BMW Motorsport doet het uitstekend.

Stand na 16 Uur vanochtend
1. #29 Land Motorsport / Audi R8 LMS
2. #9 WRT / Audi R8 LMS
3. #98 ROWE Racing / BMW M6 GT3
4. #43 BMW Team Schnitzer / BMW M6 GT3
5. #33 Falken Motorsport / BMW M6 GT3
6. #22 WTM / Ferrari 488 GT3
7. #50 HTP Motorsport / Mercedes AMG GT3
8. #42 BMW Team Schnitzer / BMW M6 GT3
9. #1 Black Falcon / Mercedes AMG GT3
10. #31 Frikadelli Racing / Porsche 911 GT3 R
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet