VLN

Div: Weinig veranderingen in de Top 10 24U Nürburgring. Land Motorsport en WRT blijven aan kop.

Na 13 uur wedstrijd lag vannacht nog steeds de No 29 Land Motorsport Audi R8 LMS van de combinatie Conor de Phillippi, Christoper Mies, Christopher Haas/Markus Winkelhock/Kelvin van der LInde aan de leiding,gevolgd door de No 9 Audi van Müller/Fässler/Frijns/ Rast en de ROWE BMW M6 GT3 van Phillipp Eng/Alexander Sims/Maxime Martin en Marc Basseng.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Catssburg Nacht
Catsburg op jacht naar Frijns.


Weinig veranderingen in de Top 10 24U Nürburgring
Van verschillende kanten was er behoorlijk veel kritiek op het feit zoals er in de eerste uren gereden werd. Phoenix Teambaas Ernst Moser: "Naar mijn smaak gewoon te veel ongevallen. Geloof niet dat iedereen begrepen heeft dat dit een 24 Uurs wedstrijd is." Na de crash van de No 5 Phoenix Audi R8 LMS besloot men alsnog een aantal onderdelen te wisselen en opnieuw ten strijde te trekken. Tegenslag voor het Haribo Team. Uwe Alzen zou eigenlijk een dubbele stint afleggen maar stapte om gezondheidsredenen om 23.37u uit de auto. Na onderzoek van de teamarts werd besloten dat de No 8 Mercedes de wedstrijd met Lance David Arnold, Maximilian Götz en Renger van der Zande zal voltooien. Betekent een verandering van strategie,

Tot 23.32u waren er al 159 ronden afgelegd, ofwel een afstand van 4035, 10 km. Mogelijk dat het record van Christopher Haase/Christian Mamerow, René Rast en Markus Winkelhock uit 2014 mogelijk aan flarden gereden gaat worden. Net voor middernacht heeft de wedstrijd zich enigszins gestabiliseerd. De koplopers rijden ondanks "het verkeer" identieke rondetijden. Kort voor middernacht was dit de tussenstand. Zoals voorspeld is de strijd tussen Audi, BMW en Mercedes volledig ontbrand, terwijl de No 37 Bentley van Brück/Menzel/Verdonck/Jöns langzaam aansluiting bij de Top 10 gevonden heeft.

Pitstop Frijns
Müller neemt over van Frijns.


Stand kort voor middernacht.

1 Markus Winkelhock Land Motorsport Audi R8 LMS
2 Marcel Fässler W Racing Team Audi R8 LMS
3 Timo Scheider Schnitzer Motorsport BMW M6 GT3
4 Markus Palttala Rowe Racing BMW M6 GT3
5 Maro Engel Black Falcon Mercedes-AMG GT3
6 Dominik Baumann HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3
7 Marco Wittmann Schnitzer Motorsport BMW M6 GT3
8 Christopher Haase Land Motorsport Audi R8 LMS
9 Jens Klingmann Schubert Motorsport BMW M6 GT3
10 Michael Christensen Frikadelli Racing Team Porsche 911 GT3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet