VLN

Div: Augusto Farfus met Schnitzer BMW M6 GT3 het snelst tijdens Q1 24U Nürburgring

Tijdens de eerste kwalificatie voor 24U Nürburgring liet de No 42 Schnitzer BMW M6 GT3 met Augusto Farfus aan het stuur voorlopig de snelste tijd noteren. Daarachter volgde de No 38 ABT Bentley Continental van de combinatie Jöns/Pepper/Mamerow/Brück die gedurende lange tijd de snelste auto op de baan was. Omdat door de Audi TT en WTCC/ETCC trainingen de baan ernstig vervuilde, werden de tijden van de eerste sessie bij lange niet benaderd.

2017 Farfus
Augusto Farfus met BMW voorlopig de snelste in Q1

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Augusto Farfus met Schnitzer BMW M6 GT3 het snelst tijdens Q1 24U Nürburgring
Tijdens de eerste officiële kwalificatie voor de 45e editie van 24U Nürburgring was gedurende lange tijd de ABT Bentley Continental van de combinatie Jöns/Pepper/Mamerow/Brück de snelste auto op de baan. Gedurende lange tijd prijkte de naam van de ABT Bentley Continental GT3 bovenaan op de monitoren en leek de tijd van 8.23.255 niet meer verbeterd te worden.

Tijdens de eerste vrije trainingen eiste de Land Motorsport Audi R8 LMS met 8.19.006 de snelste tijd voor zich op. De combinatie Connor de Phillippi(USA), Christopher Mies(D) Kelvin van der Linde(ZA) en Markus Winkelhock(D) was maar liefst zes seconden sneller dan de Audi Sport Team WRT Audi van de combinatie Nico Müller(CH), René Rast(D), Frank Stippler(D) eN Frederic Vervisch(B).

Omdat de baan gedurende de Audi TT en WTCC Trainingen aardig vervuilde, werd het Nordschelife-asfalt aanmerkelijk langzamer. Aanvankelijk zette de ABT Bentley Continental GT3 de toon, maar aan het einde van de sessie was de No 43 Schnitzer BMW M6 GT3 van Agusto Farfus vrijwel een volle seconden sneller. De Braziliaan liet een tijd van 8.22.402 noteren. De tweede Schnitzer BMW M6 GT3 van de combinatie Wittmann/Blomqvist/Tomczyck/Farfus liet provisional de derde tijd noteren. Gedurende lange tijd was de Rinaldi Ferrari 488 GT3 van Weiss/Kainz/Krumbach/Keilwitz de derde snelste auto op de baan. Voor Nordschleife insiders een aboslute verrassing. De No 1 Black Falcon Mercedes AMG GT3 van Maro Engel/Adam Christodoulou/Manuel Mezger/Yelmer Buurman was goed voor een zesde tijd. Daarmee was Yelmer voorlopig de beste Nederlander. De Falken BMW M6 GT3 van Peter Dumbreck/Alexandre Imperatori/Stef Dusseldorp en Marco Seefried liet voorlopig met 8.27.253 de dertiende tijd noteren, gevolgd door de Haribo Mercedes AMG GT3 van de combinatie Uwe Alzen/Lance David Arnold/Maximilian Götz en Renger van der Zande met 8.28.083.

In de SP3T klasse is de Subaru Technica International Subaru WRS STI met Carlo van Dam/Marcel Lasse/Tim Schrick/ Hideki Yamauchi verlopig de snelste in zijn klasse. Overall een 55e plek.

2017 Bentley Snelle Ronde
Avondverkeer op de Nordschleife.

Recorddeelname voor Volker Strycek
De 59-jarige Volker Strycek neemt dit jaar voor de 40e maal aan de 24 Uurs marathon op de Nordschleife deel en is daarmee recordhouder. De oud DTM Kampioen en voormalige Opel Sportdirecteur verschijnt dit jaar samen met zijn dochter Lena en zoon Robin in twee verschillende auto's aan de start. "Het is een onbeschrijfelijk gevoel om hier met je eigen kinderen te rijden."Ook rijdt Strycek dit jaar traditiegetrouw met de Kult Manta. "Niet normaal wat er dan allemaal gebeurt, dan krijg je al tijdens de opwarmronde gewoon kippevel. Ik verheug mij er telkens op om als gast op deze auto te mogen rijden" Hoogtepunt was voor Strycek de Opeloverwinning in 2003. Die slaat hij persoonlijk hoger aan dan het winnen van zijn DTM titel in 1984.(Later meer)Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet