DTM

DTM/ADAC GT Masters: Groeten vanaf de Lausitzring

Voor uw redacteur geen Max Verstappen-dagen in Zandvoort, maar het Motorsport Festival op de Lausitzring in het teken van de ADAC GT Masters en de DTM. Vorig jaar troffen beide concepten elkaar op de Lausitzring. Een formule die dit jaar, helaas zonder aanwezigheid van de motorfietsen, met succes werd voortgezet. Bijna 70.000 fans uit Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije wisten de weg naar Lausitzring te vinden.

Tekst en foto's: Willem J Staat

IMG 1754
Geen Eurospeedway meer, maar Lausitzring. De Boodschap is duidelijk......

Groeten vanaf de Lausitzring
Komend weekend vindt op de Nordschleife 24U Nürburgring plaats, maar het DTM/ADAC GT Masters-concept op de Lausitzring dat vorig jaar voor het eerst werd geïntroduceerd blijkt bij de fans enorm aan te slaan en is op weg om het tweede grootste autosportevenement in Duitsland te gaan worden!

Bijna 70.000 man wisten in het oosten de weg naar de Lausitzring te vinden. ITR-baas Gerhard Berger was laaiend enthousiast. Hoewel er wat klachten over de hobbeligheid van de baan zijn, oordeelde Berger dat de teams hun auto's dan maar beter moeten afstellen. Na afgelopen weekend lijkt het vrijwel zeker dat het huidige concept ook in de toekomst wordt voortgezet gaat worden. En natuurlijk was er ook het grootse succes van VAR in de F4 op de Lausitzring. Wij kijken er nogmaals met plezier op terug.

2017 Air Race
Of toch Eurospeedway voor de Red Bull Air Race later dit jaar? Direct aan de poort wordt met deze kleine kist promotie gemaakt voor het evenement later dit jaar.

2001
In het mediacentrum vind je deze fotolijst met herinneringen aan 2001............

2017 Bourdais
Een fraai wat vergaan bord herinnert aan de pitbox van Bourdais in 2003. Na het horen van diens crash op Indy kwamen er bij uw redacteur even herinneringen bovendrijven aan die schitterende wedstrijd, waarin de Fransman de Mexicanen Mario Dominguez en Michael Jourdain in de Champcars op de finish versloeg. De Indy-crash zorgde voor een kleine schaduwzijde.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 23 mei 2017 12:25

  Leuke races, leuke dames, mooi weer, jammer dat het zo ver weg is. Wat gaat er met de oval gebeuren, gaan ze die slopen?

  • 4
  • 0
   
  Willem J. Staat 23 mei 2017 12:40

  @Dirk de oval gaat zeker niet gesloopt worden. Die wordt nog steeds gebruikt voor oval cursussen etc. Ook wordt er naar de toekomst gekeken voor Safer Barriers.

  • 5
  • 0
   
  ace1 23 mei 2017 17:08

  Op zo'n mooi oval circuit zou de NASCAR Whelen Euro Series ook eens moeten racen.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 23 mei 2017 19:36

  @ace1 Top idee! De 'Warsteiner 300' of iets dergelijks :-)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet