Formula 4

Formule 4: Verjaardagscadeau van Drugovich voor Van Amersfoort Racing op de Lausitzring. Hoogenboom maakt indruk

Het team van VAR heeft het weekend op de Lausitzring succesvol afgesloten. In vrijwel elke wedstrijd stond er wel een VAR-rijder op het podium. De laatste wedstrijd leverde zelfs met Felipe Dragovich en Frederik Vesti een dubbeloverwinning op. Ook eisten de VAR rijders Drugovich en Vesti gedurende het weekend tweemaal de snelste ronde op. Ook de prestatie van Lucas Hoogenboom in twee van de drie wedstrijden mocht indrukwekkend genoemd worden.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

VAR leidt
Mooi gezicht op de Lausitziring. VAR rijders domineren R3

Veel succes voor Van Amersfoort Racing op de Lausitzring. Hoogenboom maakt indruk
De eerste wedstrijd kwam op naam van US Racing-coureur Kim Luis Schramm te staan. Voor Schramm betekende het zijn eerste overwinning in de Formule 4 maar vanwege een technische onvolkomenheid die na de kwalificatie op vrijdag ontdekt werd, is het resultaat provisional. Aan de wielophanging ontbraken twee van de drie onderdelen. Het team van US Racing mocht onder beroep starten, maar het leidde in R1 ook tot een wat mindere podiumceremonie.........

2017 Premapower
Bij Prema was de samenwerking tussen de teamgenoten wat minder......

Schramm: "Een superwedstrijd. Direct vanaf de start had ik de wedstrijd onder controle. Ik kon zelfs mijn banden sparen. Van achter behoefde ik niets te vrezen, mijn voorsprong was groot genoeg."

De safetycar moest al snel in actie komen. In de eerste ronde toucheerden de Zuid Afrikaan Jonathan Aberdein en de Zwitser Fabio Scherer elkaar. Het kostte nogal wat tijd om de Motopark Auto van Aberdein af te voeren. Tijdens de afvoerprocedure brak ook nog eens de sleepkabel van de DMSB auto........

Vanaf een twaalfde startplek reed Premapower-rijder Juri Vips naar een derde podiumplek. De Belg Charles Weerts(Motorpark) reed eveneens een perfecte wedstrijd en miste met een elfde plek net zijn eerste punten.


2017 Vesti Achter Vesti gaat het tussen Aberdein en Scherer in R1 fout......

VAR-coureur Kami Laliberté eindigde als tweede. Kami Laliberté: "Ik denk dat ik goed gereden heb, ik had een goede start. Zeker omdat ik mijzelf in de eerste bocht al op de tweede plek bevond. Ik kwam een beetje snelheid te kort. Maar zeer tevreden over de wedstrijd.

Charles Weerts: "Een goede wedstrijd waarin ik mijn doel de Top 10 niet wist te bereiken, maar ik ben op de goede weg."

De tweede wedstrijd leverde eveneens een overwinning voor het team van US Racing op. Julian Hanses pakte hier de zege, maar het resultaat blijft eveneens provisional. Felipe Drugovich eindigde in R2 voor het team van VAR als tweede. Dragovich: " De snelheid was goed en ik kon het tempo van Hanses bijhouden. Hij was snel en het gat bleef even groot. Lucas Hoogenboom moest vanwege examens de eerste wedstrijd missen en startte in R2 vanaf de 25e startplek starten en reed indrukwekkend naar voren. Indien er geen touché met een andere deelnemer in de slotfase was geweest, had de Nederlander zeker in de Top 10 geëindigd.

Aberdein
De afsleepkabel brak............

De derde race leek zich aanvankelijk een Top 3 resultaat voor VAR te ontwikkelen, maar Louis Gachot verloor in de slotfase zijn derde plek aan US Racing-rijder Kim Luis Schramm(provisional) en eindigde als vierde. Met Felipe Drugovich en Frederik Vesti behaalde het team van VAR een zeer overtuigende dubbeloverwinning in een wedstrijd die een chaotisch begin kende. Drie Premapower rijders waren in de allereerste ronde bij incidenten betrokken waarin zij tegen elkaar reden. De leider in de tussenstand van het kampioenschap, Juri Vips, botste met zijn teamgenoot Markus Armstrong en ook Juan Manuel Correa(eveneens Premapowerteam) was bij een incident in de openingsronde betrokken. Lucas Hoogenboom eindigde keurig als negende.


Lucas HB
Ondanks het feit dat hij R1 vanwege examens moest missen, was Lucas Hoogenboom goed bezig op de Lausitzring.

Winnaar Felipe Drugovich: "Met een dubbeloverwinning een perfect weekend voor ons team. Na tweemaal tweede te zijn geworden heb ik nu eindelijk mijn eerste overwinning binnen. Ik hoop dat er nog meer zullen volgen. Een mooi verjaardagscadeau"

Frederik Vesti: "Met dit resultaat ben ik erg blij. Mijn eerste jaar in de ADAC Formule 4. Een fantastisch resultaat dat ik aan het begin van het seizoen niet verwacht had. Ik heb er hard voor gewerkt en ik ben er blij mee."

VAR Teammanager Jeroen de Jong: "Met een eerste, tweede en vierde plek zijn wij heel tevreden. Felipe Dragovich heeft zichzelf een mooi verjaardagscadeautje gegeven."

2017 Dragovich 2
Man van de toekomst. Felipe Drugovich.

Race 1
1  Kim Luis Schramm  US Racing  30:26.875
2 Kami Laliberte-Moreira Van Amersfoort Racing
3 Juri Vips Prema Powerteam 
4 Julian Hanses  US Racing 
5 Marcus Armstrong Prema Powerteam
6 Felipe Drugovich Van Amersfoort Racing 
7 Frederik Vesti Van Amersfoort Racing 
8 Cedric Piro Team Piro Sport Interdental 
9 Lirim Zendeli ADAC Berlin-Brandenburg e.V.
10 Louis Gachot  Van Amersfoort Racing 

Race 2
1. Julian Hanses US Racing 30:39.623
2 Felipe Drugovich Van Amersfoort Racing
3 Marcus Armstrong Prema Powerteam
4 Fabio Scherer US Racing 
5 Juri Vips Prema Powerteam
6 Kami Laliberte Van Amersfoort Racing
7 Kim Luis Schramm US Racing
8 Juan Manuel Correa Prema Powerteam 
9 Frederik Vesti Van Amersfoort Racing
10 Sophia Flörsch ADAC Berlin-Brandenburg e.V.

Race 3
1 1 Felipe Drugovich Van Amersfoort Racing 31:15.889
2 Frederik Vesti Van Amersfoort Racing 
3 Kim Luis Schramm US Racing 
4 Louis Gachot Van Amersfoort Racing
5 Julian Hanses  US Racing »
6 Andreas Estner Neuhauser Racing
7 Michael Waldherr Neuhauser Racing
8 Sophia Flörsch ADAC Berlin-Brandenburg e.V.
9 Leonard Hoogenboom Motopark 
10 Nicklas Nielsen US Racing 

Dragovich
Grote vreugde bij VAR met de eerste overwinning van Drugovich.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet