Formula Regional European

Wisselende resultaten voor Richard Verschoor en Jarno Opmeer in de straten van Pau

verschoor pau.03

KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer kijken met gemengde gevoelens terug op de Eurocup Formule Renault 2.0 wedstrijden van dit weekend in Pau. Op het Zuid-Franse stratencircuit is inhalen nagenoeg onmogelijk en daar kwamen de KTF-talenten al snel achter. Verschoor scoorde in de tweede race met een achtste plaats opnieuw punten, maar dat maakte de dertiende positie uit race één voor 16-jarige KTF Red Bull Junior maar gedeeltelijk goed. Opmeer reed een goede eerste race met een elfde plaats als resultaat, maar werd in de tweede wedstrijd aangereden waardoor er voor de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder niet meer in zat dan een 22ste positie.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

De derde ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 werd verreden op het listige stratencircuit van Pau, waar ieder foutje met de direct aan de baan grenzende stoepranden en vangrails onverbiddelijk wordt afgestraft. Inhalen is in de nauwe straten van deze Zuid-Franse plaats bijna niet mogelijk en dus waren de kwalificaties van essentieel belang om uitzicht te houden op een goed resultaat in de race.

opmeer pau.05

De KNAF Talent First-autorensporttalenten Jarno Opmeer en Richard Verschoor zetten in de kwalificatie voor race één in hun groep een zesde respectievelijk zevende tijd op de klokken, goed voor een twaalfde en veertiende startpositie in het 29 deelnemers tellende veld. Bij de start van de eerste race viel Opmeer een plaatsje terug, maar wist als een van de weinige rijders in het veld twee concurrenten te passeren waardoor de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder als elfde werd afgevlagd. Verschoor zat vast in het veld, wist één plekje op te schuiven en kwam als dertiende over de finish.

verschoor pau.02

De op zondagochtend verreden tweede kwalificatie verliep voor Verschoor een stuk beter en met een vierde tijd in zijn groep mocht de 16-jarige KTF Red Bull Junior van de achtste plaats aan de afsluitende wedstrijd beginnen. Met een goede start wist Verschoor zijn achtste positie te behouden en hield lange tijd contact met de om de plaatsen vijf tot en met zeven strijdende rijders. Naar mate de race vorderde moest de door onderstuur geplaagde MP Motorsport-piloot het groepje laten gaan en finishte zo met een ruime voorsprong op zijn achtervolgers als achtste, zijn vijfde top tien klassering uit zes wedstrijden. Toch was de KTF-rijder alles behalve tevreden. "De tweede kwalificatie was echt goed. Net op het moment dat het erop aankwam kreeg ik te maken met een losse voorvleugel, anders had een eerste of tweede tijd er in gezeten. Dan ziet een race en uitslag er opeens heel anders uit. Inhalen is hier nauwelijks mogelijk en eigenlijk rijd je, net als in de eerste race gebeurde, gewoon in de groep mee. Een leerzaam weekend, zeker met het oog op volgend weekend als we in Monaco met een soortgelijk circuit te maken krijgen." Opmeer kende een minder gelukkige tweede kwalificatie en moest van de twaalfde startplaats beginnen. Een mindere start wierp de MP Motorsport-rijder nog een plaatsje terug waarna hij vervolgens ook nog eens in de rondte werd getikt door een concurrent. Als 27ste kon Opmeer zijn weg vervolgen en werd uiteindelijk als 22ste geklasseerd.

opmeer pau.03

Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet