GT

GT: Tweede overwinning voor Ekris Motorsport in Pau

DSCF6218

Ekris Motorsport heeft ook de tweede GT4 European Series Southern Cup in het Franse Pau weten te winnen. In een chaotische race vochten Ricardo van der Ende en Max Koebolt zich naar voren, om uiteindelijk met een ruime voorsprong de tweede zege van het seizoen te pakken.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: Dirk Bogaerts/SRO

Door een tegenvallende kwalificatie moest Ricardo van der Ende de wedstrijd van de zevende plaats beginnen, maar al snel wist hij twee man te passeren. De opmars van Van der Ende werd gestopt door een safety car, maar bij de herstart wist hij opnieuw een plaats te winnen toen een van de Ginetta's van de baan ging. Na opnieuw een safety car periode zette Van der Ende zijn Ekris M4 GT4 aan het einde van het rechte stuk naast de Sainteloc Racing Porsche van Sebastien Dumez en pakte hij de derde plaats.

De top drie kwam in dezelfde ronde naar binnen en het was Max Koebolt die achter Nicolas Tardif als virtueel tweede weer naar buiten kwam. Koebolt reed het gat naar Tardif snel dicht en zette bij het ingaan van de 25e ronde de Ekris M4 GT4 naast de Ginetta G55 GT4. Tardif bood geen weerstand en liet Koebolt vrij gemakkelijk de leiding overnemen. De Fransman ging later zelf nog van de baan en reed vervolgens andere deelnemers in de weg. Koebolt kreeg in het laatste deel van de race geen enkele tegenstand meer en finishte uiteindelijk als eerste, met een voorsprong van bijna 27 seconden op de nummer twee.

DSCF4581

De tweede overwinning van het weekeinde werd met gejuich begroet door het team van Ekris Motorsport en Ricardo van der Ende. "Ik ben erg blij, dit is echt geweldig. We moesten vanaf plaats zeven starten omdat de kwalificatie echt slecht was. Ons motto gaat vanaf nu zijn doe alles goed en het komt vanzelf. Veel mensen maakten fouten en gingen eraf. Max maakte het af," aldus Van der Ende.

"De auto was geweldig, het team heeft geweldig werk geleverd. Ik had aan het begin wat druk van de Ginetta, kon hem voorbij en in tegenstelling tot de eerste race wist ik van hem weg te rijden. Na een paar ronden zag ik plotseling de Ginetta niet meer," verklaarde Koebolt na afloop van de race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet